Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30 yıllık medeniyet buluşması...

30 yıllık medeniyet buluşması...

İzmir’in Torbalı Belediyesi ile Almanya’nın Wunsiedel Belediyesi arasında 30 yıldır aralıksız devam eden Medeniyetler Dayanışmasının Yeni Yolcuları yarın Almanya’ya gidiyor.

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 10:48
Kültürler arası diyalog oluşturmak, yanlış algılanmayı ortadan kaldırmak amacıyla 1985 yılında İzmir’in Torbalı belediyesi ile Almanya’nın Wunsiedel Belediyesi arasında yapılan Medeniyetler Arası Diyalog Anlaşması gereği 15 Türk öğrenci bu ülkeye gidiyor.
Türk öğrenci heyeti Wunsiedel’de kültür programlarına katılmanın yanı sıra, tarihi ve kültürel yerleri de gezecek. 5 Ağustos’ta yola çıkacak olan öğrenciler, iki gün Münih kentinde temaslarda bulunacak ve ardından Wunsiedel kentine geçecek. 22 Ağustos’ta ise misafiri oldukları öğrenci arkadaşlarıyla birlikte geri dönecekler. 


BAŞKAN GÖRMEZ, “DİYALOG BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZER”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, farklı toplumlar arasındaki yaşam biçiminden, inanç, kültür, renk ve dil zenginliğinden ortak bir değer ile hoşgörü üretebilmenin iletişimle mümkün olabileceğini belirterek, “Burada iki kardeş belediyenin üstlendiği en önemli misyon kuşkusuz ön yargıları yıkmak, karşılıklı deneyimleri paylaşmaktır. Bilimde, sanatta, şehircilikte, sosyal yaşamda da bilgi deneyim paylaşmaktır.

Torbalı halkı ile kardeş Wunsiedel halkı arasında kurulan bu köprünün ayaklarını daha da güçlendirmek adına özellikle eğitim ve bilim alanında ortak projelerimizi çoğaltmak arzusundayım.

Bunun için, iki kentin öğrencileri ve aileleri arasında geçmişte yapılan çalışmaların faydalı sonuçlar doğurduğunu ve bundan güç aldığımızı da belirtmek isterim. 25 yıl süren çalışmalara katkı sunan herkese de ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.