Dolar 32,4045
%-0.25
Euro 34,7420
%-0.66
Altın 2.438,740
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta piyano resitali

Konak’ta piyano resitali

Dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret, Konak Belediyesi ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliğinde düzenlenen konserde İzmirli sanatseverlerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 12:08
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı piyano resitalinin biletleri günler öncesinden tükendi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser öncesi İZDSO Müdürü Ender Ünal, desteklerinden ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür plaketi sundu. Başkan Pekdaş da geçen yıl İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın destekleriyle ağırlıklı Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerdeki çocuklardan oluşan 'Bizim Orkestra'yı kurduklarını belirterek, "Aslında bizim İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na bir plaket vermemiz lazımdı. Çünkü onlar geçen yıl ve bu yıl bizim çalışmalarımıza çok büyük destek veriyorlar. Biz geçtiğimiz sene iyi birşey yaptık; Bizim Orkestra’yı kurduk. Bu orkestra Roman çocuklardan oluşmaktaydı ve hocalarımız onları haftanın üç günü büyük bir özveriyle çalıştırdılar. Bu çocuklarımızdan geçtiğimiz yıl üçü, bu yıl da dördü konservatuvarı kazandı. Hocaları onlara rol model oldu ve daha çok çalışmaları için teşfik ettiler. Bu sene orkestradaki çocuklarımızın sayısı 150’ye çıktı. Çalışmalar aynı hızla sürüyor. Destekleri için biz kez daha teşekkür ediyorum" dedi. Türkiye’nin sıkıntılı günlerden geçtiğine de değinen Başkan Pekdaş,  "Çok zor şartlardan geçiyoruz. İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü, yargının bağımsızlığı, insanların haber alma özgürlükleri hepsi büyük bir sıkıntı içinde. Sanatın sağaltıcı gücü bizlere iyi gelecektir diye düşünüyorum. Herkese iyi seyirler" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

AASSM’DE MÜZİK DOLU GECE
Plaket taktiminin ardından başlayan konserde dünyanın pek çok ülkesinde konserler veren ve ünlü senfoni orkestralarıyla çalışmış olan şef Vaktang Matchavariani ve Devlet Sanatçısı piyanist İdil Biret sahne aldı. Klasik müziğin dünya çapında en önde gelen piyano virtüözlerinden biri olan Biret’in şef Vakhtang Matchavariani yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte sergilediği performans beğeniyle izlendi. Bela Bartok'un piyano konçertosuyla açılışı yapan Biret ve 65 kişilik dev orkestra seyirciler tarafından soluksuz izlendi. İki kez bis yapan ünlü sanatçı, konser sonunda ayakta alkışlandı. Konserin ikinci bölümünde ise Johannes Brahms'ın dördüncü senfonisi yer aldı. Brahms'ın senfonileri içinde klasik yapıda olma özelliği taşıyan eser, ritmik yapısıyla izleyenlerin beğenisini topladı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.