Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta parklar güzelleşiyor

Konak'ta parklar güzelleşiyor

Konak Belediyesi kent peyzajını bozan ve kullanışsız hale gelen parklarda başlattığı kapsamlı yenileme ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Zeytinlik Mahallesi'ndeki Tülay Aktaş Parkı'nı yepyeni bir görünüme kavuşturan belediye ekipleri son olarak Güzelyalı Semti'nde her gün binlerce kişiyi ağırlayan Mehmet Ali Akman Mahallesi'ndeki üç parkta çalışma başlattı.

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 10:28
İZMİR - Bölge halkından gelen yoğun talepler üzerine harekete geçen Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler toplam 5 bin 350 metrekarelik alanı kapsayan üç parkta kapsamlı bir bakım ve yenileme çalışmasına girişti. Mehmet Ali Akman, Ali Rıza Akıncı ve 4/4 parklarında yürütülen düzenlemeler kapsamında mevcut yeşil alanlar mevsime uygun ağaç ve çiçeklerle renklendirilirken, yeni yürüyüş yolları, spor ve oyun alanları yapılarak parklar daha kullanışlı hale getirilecek.

CAN DOSTLAR UNUTULMADI
Vatandaşların parklardan en iyi şekilde yararlanabilmesi için yürüyüş yolları çoğaltılacak ve tartan pist yapılacak. Mehmet Ali Akman Parkı'nda bulunan ve bakımsız kaldığı için spor yaparken tehlike oluşturan basketbol sahası standartlara uygun hale getirilerek güvenli spor yapma imkanı sağlayacak. Parktaki çocuk oyun alanları ve spor gruplarının da sayısı artırılacak. Ali Rıza Akıncı Parkı'na ise inşa edilecek havuz ile park daha güzel bir görünüme kavuşturulurken, evcil hayvanı olan vatandaşlar için köpek oyun ve eğitim alanı oluşturulacak.



IŞIL IŞIL OLACAK
Yepyeni bir çehre kazanacak olan parklar arasında yer alan 4/4 Parkı’nda ise özellikle çocukların özgürce oyun oynayabileceği bir alan inşa edilecek. Kurulacak alanda çocuklar oyun oynamanın tadını güven içinde doyasıya çıkaracak. Yenileme çalışmaları kapsamında üç parkta da aydınlatma sistemleri komple değiştirilirken otomatik sulama ve damlama sistemine geçilerek zaman ve su tasarrufu sağlanacak. Ayrıca görme engelliler için döşenecek kabartmalı kaldırım taşları ile engelli vatandaşların parkları en iyi şekilde kullanması sağlanacak. Başlatılan hummalı çalışmalar sonunda Güzelyalı halkının nefes aldığı üç park yepyeni bir görünümle bölge halkına hizmet verecek. Öte yandan Konak Belediyesi parklara çıkan sokakları da unutmadı. Bölgede kapsamlı bir çevre düzenlemesine girişen ekipler park yenilemelerine paralel olarak sokakları da yeniliyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.