Dolar 32,5793
%0.32
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.514,500
%1.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Park ve bahçelerde yeni dönem: İzmir'de ilk olacak

Park ve bahçelerde yeni dönem: İzmir'de ilk olacak

Kent genelindeki park, bahçe ve rekreasyon alanlarının sayısını gün geçtikçe arttıran ve İzmir'e çok sayıda yeni yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de ilk olacak bir uygulamaya başlıyor. Önümüzdeki aylardan itibaren birçok yeşil alanda yaygın olarak kullanılan kimyasal ve suni gübrelerin yerine yüzde yüz organik ve verimliliği arttıran yarasa gübresi tekniği uygulanmaya başlanacak. Park ve bahçelerde yeni dönem

  • Ege Postası
  • 01.07.2015 - 14:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kent genlindeki yeşil alan, park ve bahçelerde en yüksek verimlilik ile düşük bakım maliyeti sağlamak amacıyla gelişen koşullara uygun çözümler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi yine bir ilkin altına imza atmaya hazırlanıyor.
 
 

HEM TASARRUF SAĞLANACAK, HEM DE VERİM ARTACAK
İzmir'in yeşil alanlarında ilk olacak çalışmanın altına imza atmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya başlayacağı yeni teknik için toplam bin kilogram yarasa gübresi satın alacak. Yaygın olarak kullanılan suni ve kimyasal gübrenin yerini alması beklenen teknik sayesinde bakım maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen belediyenin bu hamlesi ile birlikte kentteki yeşil alanlarda daha yüksek verimlilik, daha yeşil parklar ve daha hızlı çözüm elde edilecek. Yurt dışında ve özellikle organik tarımda yaygın olarak kullanılmaya başlayan tekniğin İzmir'de de hayata geçmesiyle birlikte, az malzeme ile daha verimli işlenen toprak zahmetsiz olarak kullanılabilecek.


 
İZMİR'DE İLK KEZ UYGULANACAK
Özellikle son dönemde kent genelinde uygulamaya geçirilen ve İzmirlilerden büyük beğeni toplayan peyzaj düzenlemeleri, piyasada kilogramı ortalama 75 liradan satılan yarasa gübresi ile daha zahmetsiz ve daha hızlı şekilde gerçekleştirilecek. Tamamen organik bitki besini olarak kullanılan ve zengin mineral yapısı sayesinde sinek ve haşere oluşumunu da engelleyen yeni malzeme sayesinde, parklarda doğal ve hızlı büyüme elde edilecek, toprakta tuzluluk oranı düşürülecek ve sulama maliyetlerinden de tasarruf sağlanacak. Özellikle yollarda yer alan refüjlerde egzoz ve karbon salınımına karşı bitkilerin direncini ve dayanıklılığını arttıran yasara gübresinin kullanımının yaygınlaşması ile birlikte peyzaj düzenlemesi yapılan alanlarda bitkilerin sararmasının da önüne geçilecek. Diğer yandan, tarım alanında ve seralarda toprak düzenleyicisi olarak kullanılan söz konusu koku yaratmayan malzeme aynı zamanda suni gübrelere göre yüzde 120 oranında verim sağlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.