Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak halkının itirazı var: Stat yıkılmasın!

Konak halkının itirazı var: Stat yıkılmasın!

Göztepe’de uzun süredir tartışmalara yol açan Gürsel Aksel Stadı projesi halktan bir kez daha veto yerdi. Mevcut stadın yıkılmaması için Konak Kent Konseyi önderliğinde çeşitli sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve ilçe halkının da katılımıyla imza kampanyası başlatıldı. Konak halkının itirazı var: Stat yıkılmasın!

  • Ege Postası
  • 24.09.2015 - 09:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği şartlı izin sonrasında önü açılan Gürsel Aksel Stadı’na halktan yine veto geldi. Kapasitesi 21 bine çıkartılan ve TOKİ tarafından geçtiğimiz yıl ihale edilen tesis projesiyle ilgili olarak Konak Kent Konseyi tarafından “Gürsel Aksel yıkılmasın” başlıklı kampanyada binlerce imza toplandı.  
 
 
STADA KARŞI İSYAN!
Bir süredir çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen forum etkinlikleri ile tartışmaya açılan yeni stat projesiyle ilgili halk cephesinde yeni gelişmeler yaşandı. Rant ve AVM iddiaları ile sıkça gündeme gelen yeni stat projesine karşı isyan bayrağı açan taraftarlar ve Konak halkı tepkisini resmiyete dökme kararı aldı. Mevcut stadın yerinde kalması ve yeni stat yeri olarak da bakanlık tarafından Uzundere’nin seçilmesini isteyen ilçe sakinleri ve çeşitli STK’lar imza kampanyası başlattı.
 
KONAK TÜNELİ’NE BENZEDİ
Gürsel Aksel Stadı’nda yaşanan süreçle ilgili açıklama yapan ve altyapı ile yaşanacak olası sıkıntılarla ilgili açıklama yapan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, “Ne yazık ki bir oldu bittiyle karşı karşıyayız. İnşaat alanı imar planında hala belirlenmiş değil, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmasını yapılmamış, dolayısıyla çevre insanının konuyla ilgili olarak bilgilendirilmemiş olması önemli yasal eksiklikler. Jeolojik etüdün yapılmamış olması, yaşam alanlarımıza dair bizlerin gıyabında kararlar alınması açık semt spor alanının, kapalı hale dönüştürülmesi bunlar önemli değişiklikler ve ÇED’i zorunlu kılıyor. 21 bin kişilik kapasite imar planına uygun değil. Ancak hukuksuzluğun geldiği boyutta Konak Tünelleri gibi işler tersten yürüyor ve işlemler arkadan geliyor” dedi.
 
PROJEDEN VAZGEÇİLSİN, STAT YIKILMASIN
Stat konusunun siyasete alet edildiğine de dikkat çeken Şube Başkanı Kocaer, stat konusunda gelinen noktanın spor camiasını mağdur ettiğini belirterek, projenin ertelenme çağrısında bulundu ve şunları söyledi: “Yaşanan kaos ortamı ve siyasetin de etkisiyle spor kulüpleri de zor durumda kalacak. Plansız ve programsız ilerleyen süreç nedeniyle hem Alsancak, hem de Karşıyaka statları yıkıldı. Şimdi sıra Göztepe’de ve ortada stat diye bir şey kalmayacak. Yaklaşık 4-5 yıllık bir kayıp söz konusu olacak ve spor camiası bu süreçte zarar görecek. Diğer yandan, biz yaşam alanlarımızı korumak istiyoruz v bölgedeki altyapının buraya uygulanacak projeyi kaldırmayacağını her seferinde dile getiriyoruz. Bu yanlıştan dönülmesini ve daha önceden de dile getirilen Uzundere seçeneği üzerinde durulmasını istiyoruz. Gürsel Aksel Stadı’nın yerinde kalmasını ve yıkılmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.