Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu Güzelbahçe'den Ankara'ya seslendi: Gündemi stat ve RES!

Kocaoğlu Güzelbahçe'den Ankara'ya seslendi: Gündemi stat ve RES!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Güzelbahçe Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olarak yaşama geçirilen Güzelbahçe Kültür Merkezi’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara’ya önemli çağrılarda bulunarak son döneme damga vuran stat krizini yeniden masaya yatırdı. Önümüzdeki hafta içerisinde Ankara’da gerçekleşecek stat zirvesi öncesinde “Ben yaptım oldu dönemi artık bitmiştir. Orayı en iyi bilen yerel yönetimlere fikrini soracaksınız” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2014 - 19:24
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Güzelbahçe’de gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yanı sıra, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 

“SADECE SANDIKLA DEMOKRASİ OLMUYOR”
Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Güzelbahçeli vatandaşlara seslenerek, “Birlikte karar vereceğiz” sözü vererek, “Bizler belediye başkanları ihtiyaçlar basamağını belirleyerek, stratejik plan, yani yol haritası ile çalışmak zorundayız. Bu bize aklı ve bilimi kullanmayı getiriyor ve önümüzü görüyoruz. Akşam bir kafadan ses gelir, sabah hadi bunu yapalım diye uğraşmamalıyız. Yol haritamız belli olmalı ve ona göre yürümeliyiz. Metropol kentler sürekli göç almaktadır. Göçle gelen hemşerilerimizle kaynaşmak zorundayız. Onları tanımak zorundayız. Onlarla hayatı paylaşmak zorundayız. Lokmamızı da paylaşmak zorundayız. Onlara kucak açmak, yol göstermek, rehberlik yapmak zorundayız. Bu tür kamu alanları onları tanımamızı, birbirimizin derdine derman olmamızı sağlayacak yapılardır. Demokrasi sadece sandık kurularak uygulanan veya uygulanabilecek bir rejim değil. Demokraside sandıktan çıkan çoğunluğun hakkı kadar sandıktan çıkan azınlığından hakkı da vardır. Bugün artık tüm dünya iki şeyden bahsedilmektedir. Katılımcı demokrasi ve katılımcı yönetim. Yani birlikte karar vereceğiz. Güzelbahçe’ye gelecek vapurdan, raylı sisteme kadar birlikte karar vereceğiz ve projeye birlikte sahipleneceğiz. İkincisi, dünya yerelleşiyor. Ben Ankara’dan İzmir’in sorunlarını tamamını daha iyi biliyorum. Yerelin fikri alınmadan, yerelin hassasiyeti dikkate alınmadan hazırlanan projeler hep kadük kalıyor, hep sıkıntı yaratıyor” dedi.
 
“BEN YAPTIM OLDU DÖNEMİ ARTIK BİTTİ”
Başkan Kocaoğlu büyük tartışmalara yol açan stat konusuyla ilgili de açıklamada bulunarak Ankara’ya kritik bir çağrıda bulundu ve “Yerel yönetimlerin sesini dinleyin” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzde bir stat konusu var. İzmir’de yer bitti, yerin dibine girdi... Karşıyaka Yalısı’ndaki konutların arasına ve 6 metre yoldan giriş çıkış olan yere illa stat yapacağım diye tutturmak yanlıştır. Buna ben karar versem de yanlıştır. Gürsel Aksel için de aynı şey geçerlidir. Problem yaşıyoruz... Karşıyaka’ya yapılacak stadın, oraya yapılıp yapılmayacağını, orayı bilen Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Karşıyaka Belediye Başkanı’na soracaksın. Aynı şey Göztepe için Konak Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sorulmalıdır. Ben yaptım oldu artık bitmiştir. Artık böyle demokrasi olmuyor. Demokrasi böyle hayata geçirilmiyor.”
 

ANKARA’YA FLAŞ RES ÇIKIŞI: ADAMIN EVİNE KADAR GİRERSENİZ…
Ankara ile statlar konusunda yakın zamanda bir görüşme gerçekleştireceğini söyleyen ve önümüzdeki günlerde detaylarını kamuoyu ile paylaşacağını belirten Kocaoğlu, son dönemlerde İzmir genelinde yaygınlaşan RES yatırımları ile ilgili de şu değerlendirmede bulundu: “Yarımada’da RES yatırımalrı artıyor. Ama yer seçimleri yanlış. Temiz enerjiye hepimizin ihtiyacı var. Ama adamın evine kadar, bahçesine kadar, tarlasına kadar girersen herkes buna karşı çıkar. RES’e karşı gösterilen yerel yönetimler aslında bu yatırımlara karşı değildir. Yapılan planlar bilinçsiz, baştan savma, Ankara’da harita üzerinde yapılan noktalamalardır. Bunlardan acilen vazgeçilmesi, bu işlerin belediyeler ile görüşülerek halledilmesi lazımdır. Doğru, aklı ve bilimi kullanılarak bulunur. Akıl ve bilim kullanarak büyürseniz, kaynakları doğru kullanırsanız, hedefe en sağlam ve en kısa yoldan ulaşırsanız.”
 
İSİM TEŞEKKÜRÜ
Son olarak, geçtiğimiz ay içerisinde Güzelbahçe Belediyesi’nin aldığı meclis kararı doğrultusunda kültür merkezine kendi adının verilmesine karşı çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu hamleye teşekkürle karşılık verdi ve “İsim vermenin doğru olmadığını düşündüğüm için bunu geri çevirdim. Bu davranışınız hayatım boyunca benim aklımda ve kalbimde olacaktır” diyerek konuşmasını noktaladı.
 
İNCE: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise yardımlarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunarak, şunları kaydetti; “İlçemizde kamunun kullanacağı alan sayısı çok azdı ve böyle bir tesise ihtiyaç vardı. Elde avuçta ciddi bir paramız yoktu. Proje maliyetleri çok fazla çıkıyordu. Tesisin önemli bir özelliği bölgenin tek yer altı otoparkı olması. Yarımadanın kapısı olan güzel ilçemizde vatandaşlarımız araçlarını buraya bırakarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak iskele sayesinde deniz ulaşımından da faydalanabilecek. Bu projede bir başarı daha var. sayısız projeyi hep birlikte yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Güzelbahçe’mizin gelişimini sağlayacak en önemli projelerden bir tanesi de Kıyı Ulaşım Projesi’dir, Güzelbahçe’nin tüm körfeze ulaşmasıdır.” İnce, ayrıca yerel seçimler öncesinde CHP’den istifa ederek DSP’den belediye başkan adayı olan Ertan Avkıran’a da üstü kapalı eleştiride bulunarak, “Sözünde durmayanlar, “Ben en büyüğüm”, “Ben CHP’den daha fazla oy alırım” diyenler seçimlerden önce bizleri terk ettiler ve gittiler. Haklarını Mustafa İnce’ye helal etmediler. Ben bana bu kötülüğü yapanlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.
 
YÜZDE 85’İ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN
Temeli 4 Ocak 2014 tarihindeki törenle atılan ve 10,5 milyon TL’yi aşan proje bedelinin yüzde 85’lik kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan tesis sayesinde, Güzelbahçe'de yaz-kış kültürel ve sanatsal etkinliklerin rahatlıkla yapılabilecek. Yalı Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinin bulunduğu 3 bin 700 metrekarelik alanda inşa edilen Güzelbahçe Kültür Merkezi’nin zemin katında 6 adet dükkan, açık tezgahların koyulabileceği 2150 metrekarelik alan ve kendine ait su ve elektrik tesisatı bulunan 10 adet kapalı tezgah yapıldı. 3350 metrekarelik alanda pazaryeri oluşturulurken binanın kuzey tarafında yine 23 araçlık otopark yar alıyor. Merkezin birinci katının İstikbal Caddesi'ne bakan bölümünde 5 adet dükkan, orta bölümde açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik bir meydan bulunuyor. Ayrıca yine bu katta biri 320, diğeri 440 kişilik olmak üzere iki adet kapalı düğün salonu inşa edildi. İki düğün salonu arasında ses ve ısı izolasyonunu sağlayan katlanır perde duvarı bulunuyor. Perde duvarı kapalı durumda olduğunda aynı anda 2 salonda da düğün veya başka bir etkinlik yapılabiliyor. Perde duvarının katlanması ile birlikte 760 kişi kapasiteli tek bir salon da elde edilebiliyor. Güzelbahçe’de ses ve ışık sistemlerine sahip en büyük kapalı salon olma özelliğine sahip tesisin ikinci katında vatandaşlara hizmet verecek deniz manzaralı  açık teras ve teras kafe de yer alıyor. Yine ikinci katta yer alan 580 kişi kapasiteli çok amaçlı salonda tiyatro gösterileri, konferans, konser ve diğer etkinlikler gerçekleştirilebilecek. Çok amaçlı salonun yan taraflarında bulunan iki adet fuayede kokteyller, sergiler ve diğer sosyal etkinlikler de yapılabilecek. Kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı salonlar, vatandaşların düğün-nişan gibi geleneksel törenlerini yapabileceği alanlar, özellikle gençler için konser ve diğer etkinliklerin düzenlenebileceği alanları ile yeni kültür merkezi, ilçenin yeni buluşma noktası olacak. İki belediyenin ortak hizmet protokolü ile hayata geçirdiği tesis içerisinde yer alan kültür merkezinde yer alan tiyatro salonuna ünlü sanatçı “Tuncel Kurtiz”in ismi verilirken, meydana ise “Özgürlük ve Demokrasi Meydanı” adı konuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.