Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu çukur kapanmaz!

Bu çukur kapanmaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarını hizmete açmasıyla birlikte tamamlanan EVKA 3-Fahrettin Altay Metro hattında inşaat çalışmalarından geriye kalan Poligon’daki şaft sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Keşif artışı dolduğu gerekçesi ile kapatılamayan ve esnafın başlıca şikayet konusu olan tünel şaftının kapatılması için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yaz aylarının başında şaftı kapatarak taşıt yolunu da çift şeritli olarak kullanıma açacak.

  • Ege Postası
  • 13.09.2014 - 12:15
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Poligon esnafı ve bölgede yaşayan vatandaşların yüzü metroda son iki istasyon açılmasıyla gülerken, inşaat çalışmalarından geriye kalan şaft tesisleri ise zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Metro yapım çalışmaları sırasında tünele iş makinesi ve malzeme indirmek için açılan ve Poligon’da yolu kısmen trafiğe kapatan şaft, metro için ayrılan keşif artış bedelinin dolması nedeniyle ortada kaldı. Bölgedeki esnafa zorlu günler yaşatan ve trafik akışını da olumsuz etkileyen şaftın kapatılması için çözüm arayışına giren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrı bir ihaleye çıkarak şaftı kapatacak ve yolu tam kapasite ile hizmete açacak ancak bu çalışmalar önümüzdeki yaz aylarının başında tamamlanacak.
 
 
POLİGON ŞAFTI ORTADA KALDI
2006 yılında temeli atılan ve tamamlanması defalarca ertelenen İzmir Metrosu Üçyol-Üçkuyular ikinci etap çalışmaları nedeniyle büyük eleştiri alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarından geriye kalan şaftların kapatılması için yeniden ihaleye çıkıyor. Poligon’da yer alan inşaat şaftının keşif artışı dolduğu gerekçesiyle kapatılamaması sebebiyle Konak ile Üçkuyular istikametine giden yolda yaşanan trafik sıkışıklığı da gün geçtikçe artarken, sıkıntıya çözüm getirmek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Hafif Raylı Sisteminde ilave işler yapılması için 26 Eylül tarihinde yeni bir ihaleye çıkacak.
 
ÇALIŞMALAR GELECEK YAZA KADAR BİTİRİLECEK
Metro yapımı için gerçekleşen esas ihale kapsamında ayrılan keşif artış bedeli yetmediğinden ötürü yeniden ihaleye çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, metro şaftlarının kapatılması işini toplam 8 ayda tamamlayacak. Önümüzdeki yaz aylarından önce bitirilmesi planlanan çalışmalar kapsamında, inşaatın bitmesi ve tünelin tamamlanmasıyla birlikte hizmete açılan metronun ardından geriye kalan ve Poligon halkı tarafından da “Metro hatırası” olarak adlandırılan 19 metrelik şaft kapatılacak, taşıt yolu yeniden çift şeritli olarak hizmete açılacak. Etrafı demir panolarla kaplı şaftın ve çukurun kapatılmasının ardından hem vatandaşların yolla ilgili şikayetlerine çözüme kavuşacak hem de yoğun saatlerde kilitlenen trafiğe son verilecek.
 
ÖNCE METRO, SONRA YANGIN SİSTEMİ
İhaleyi kazanan firmayla sözleşme imzalanmasını müteakip başlayacak çalışmalarla birlikte, yangın algılama ve ihbar sistemi, kaçak akım toplama sistemi, tünel yangın söndürme tesisatı ve gazlı söndürme yapılması gibi işler de gecikmeli olarak bitirilmiş olacak. Özellikle gerekli güvenlik sistemleri tamamlanmadan metroyu hizmete açtığı gerekçesiyle kamuoyunda büyük eleştiri alan Büyükşehir Belediyesi, ek çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte metrodaki tüm eksikleri gidermiş olacak.
 
KOCAOĞLU “TÜNELLE İLGİSİ YOK” DEMİŞTİ
Geçtiğimiz ay gerçekleşen bir törende şaftların kapatılması ile ilgili yöneltilen eleştirilere yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Metro uzunca bir süreden sonra nihayet bitti. Sırtımızda taşıdığımız 9,5 yılın yükünü “Oh” diyerek üstümüzden attık. Biz bir şeyi başardık. Diğer şehirler gibi “Biz bunu yapamıyoruz, bu bizim değil Ulaştırma Bakanlığı’nın görevi” demedik. Alnımızın akıyla başladığımız işi bitirdik. Gerekli önlemleri aldığımız halde, bizim aldığımız raporu bize karşı kullanmaya çalıştılar. Şimdi de şaftlar konusunda eleştiri alıyoruz. Poligon’daki şaft kademe kademe  kapatılacak. Yol açılacak. Bunun tünelle, hatla ilgisi yok. Bunlar beni kamçılıyor. Bunlara üzülmüyorum. Doğru yolda olduğumun daha çok farkına varıyorum. Çünkü bir garip telaş içerisindeler” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.