Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: Fuar İzmir'e 80 milyon TL'lik katkı getirecek

Kocaoğlu: Fuar İzmir'e 80 milyon TL'lik katkı getirecek

MARBLE 19. Uluslar arası Doğaltaş ve Teknolojiler Fuarı, 27-30 Mart tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleşecek. Doğaltaş sektörünün İzmir buluşması için geri sayım başlarken, Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Fuar Alanı’na yönelmelerini Mermer Fuarı’nda yaşanan büyümenin dayattığını söyledi. Kocaoğlu, fuarın kent ekonomisine yaptığı katkıya dikkat çekti ve “Mermer Fuarı’nda kentin hizmet sektörüne 80 milyon TL’lik kattı kalacağını düşünüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.03.2013 - 11:19
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - MARBLE 19. Uluslar arası Doğaltaş ve Teknolojiler Fuarı, 27-30 Mart tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleşecek. Dünyada alanında önde gelen üç büyük fuar arasında yer alan MARBLE; Türk fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından düzenleniyor. Doğaltaş sektörünün İzmir buluşması için geri sayım başlarken, Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlediği basın toplantısında fuarla ilgili bilgi verdi. Toplantıya İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs de katıldı.

KOCAOĞLU: EGE SEKTÖRÜN MERKEZİ
Geçmişten buyana mermer ihracatının kalbinin Ege Bölgesi olduğunu İzmir’inde bölgenin en önemli merkezi olduğunu ifade eden Kocaoğlu,” Türkiye’nin mermer ve doğaltaş sektöründe önemli bir yeri var. Çeşitli doğal taşlar ülkemizde çıkarılıyor.Bu sektör ekonomiye direk katkıda bulunuyor. İthalatsız ihracat diyebiliriz, ithal girdisi sıfıra yakın. Ülkemizin uzun yıllardır ithalat ihracat dengesinde cari açığı kapatacak bir sektör… Biz de her koşulda mermer sektörünün ihracatını dengeliyoruz” dedi.

YENİ FUAR ALANINI MERMER FUARI DAYATTI
Doğaltaş sektörünün Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ı devamlı motive ettiğini ifade eden Kocaoğlu şunları söyledi; “Yeni Fuar Alanı’na bize sevk eden Mermer Fuarı’dır. Bu fuara talebin artması bizi daha büyük yer arayışlarına dayattı. Bu dayatmayı doğru bulduk ve geçtiğimiz ay temelini attığımız Türkiye’nin en önemli fuar ve sergi salonlarını kente ve ülkemize kazandıracağız. Yer seçiminde de isabetli karar verdik. İş ortaya çıktıkça seçim konusunda İzmirlilerden en ufak eleştiri almadık. Kent merkezine ve havalimanına yakın… 400 milyonluk bir proje, ayda 30 milyon TL hak ediş ödeyerek gerçekleştireceğiz. Kısa sürede bu kadar hak ediş ödeyerek tek kalemde çıktığı en büyük ihale… Umarım 2014 Mermer Fuarı’nı Yeni Fuar Alanı’nda gerçekleştiririz"



80 MİLYON TL’LİK KATTI
“Mermer Fuarı’nda kentin hizmet sektörüne 80 milyon TL’lik kattı kalacağını düşünüyoruz” diyen Kocaoğlu, “ Biz geldiğimizde Büyük Efes’te kapalıydı, Etap’ta kapalıydı. Crown Plaza imdada yetişti.Üniversiad etkinliğine büyük katkı sağladı. Bugün Mürsel Paşa’da, Kordon’da otel sayısının artmasına baktığımızda göreve geldiğimizden bu yana otellerin hem nitelik hem nicelik olarak arttığını görebilirsiniz” diye konuştu.

612 ADET BLOK SERGİLENECEK
4 gün süreyle açık kalacak olan MARBLE Fuarı’na bu yıl bin 182 firma katılıyor. Bu yıl kapalı otopark üzerinde açık alan olarak blok ve stantlar için yaklaşık bin 500 metrekare yeni tahsis alanı açıldı. Fuara 38 ülkeden firma katılırken, Türkiye’den 41 ilden doğaltaş gelecek. Ağırlıkların10-30 ton arasında değişen 612 adet bloğun sergileneceği fuarı vatandaşlar fuarı 10:00-19:00 saatleri arası ziyaret edebilecek. Fuara bu yıl 5 bini aşkın profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.