Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BBŞT 20 yaşında

BBŞT 20 yaşında

20 yılı geride bırakan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), kuruluş yıldönümünde ‘Cadı Kazanı’ adlı oyunun gala gösterimini yaptı. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun sonrası Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’ye örnek olan tiyatronun emektarlarına teşekkür plaketi sundu

  • Ege Postası
  • 21.03.2013 - 11:06
İZMİR- Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 2012-2013 sezonunun ikinci yetişkin oyunu olan ‘Cadı Kazanı’nın galasını, kuruluşunun 20. yılında Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptı. Dünya tarihi boyunca var olmuş baskıcı rejimlerin, 1950’li yıllardaki McCarthy dönemine göndermeler yapılarak cadı avlarıyla anlatıldığı Arthur Miller’in  Cadı Kazanı isimli oyunu, sahne tasarımından kostümlerine, müziğinden makyajına büyük beğeni topladı. Onur Erdoğan’ın yönettiği ve 22 kişilik BBŞT oyuncu kadrosunun sahneye çıktığı oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

 ‘‘Bu tiyatroda ruh var’’

 Yaklaşık 3 saat süren oyunun bitiminde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 20 yılı geride bırakan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na emek verenlere teşekkür plaketi verdi. Türkiye’de bir örneği olmayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sanat dünyasına birçok önemli isim kazandırdığını ifade eden Başkan Sındır, ‘‘Tiyatromuzu yüreğinizle bugünlere getirdiniz. Çok değerli arkadaşlarımız geldi geçti. Kimisi halen devam ediyor. Bitmeyen bir dinamizm, duygu var burada. Emek veren herkes teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 Sanat Dünyası oradaydı

 Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki geceyi, Devlet Tiyatrosu Eski Genel Müdürü Bozkurt Kurunç, Tiyatro sanatçıları Önder Alkım, Olcay Poyraz, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncay, Çevirmen ve tiyatro eleştirmeni Şükran Yücel, Şair ve yazar Hüseyin Yurttaş ile Bekir Yurdakul’un da aralarında bulunduğu sanat dünyasının tanınmış isimleri onurlandırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.