Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu Büyükşehir'deki kadro bilmecesine açıklık getirdi

Kocaoğlu Büyükşehir'deki kadro bilmecesine açıklık getirdi

​Yerel seçimler arifesinde Ankara’dan gelen karar doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde personel artışına imkan veren değişiklikle birlikte başlayan kadro bilmecesine Başkan Aziz Kocaoğlu açıklık getirdi. Resmi gazetede yayınlanan ve Büyükşehir Belediyesi’nde 3294 sözleşmeli memur, yaklaşık da 6 bine yakın kadrolu personel alımına olanak veren değişiklikle ilgili konuşan Kocaoğlu, boş kadroları doldurmayacaklarını ve seçimler öncesinde işçi alımı yapmayacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2014 - 14:15
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son aylarda yaşanan ihale krizleri ve taşeronla boğuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi personelinin merakla beklediği kadro söylentilerine ilk ağızdan açıklama geldi. Geçtiğimiz seçimler öncesinde hükümetin yaptığı değişiklikle büyükşehir belediyelerine nüfus oranları dahilinde verilen yeni kadroları doldurmayacaklarını duyuran Başkan Aziz Kocoağlu, sözleşmeli işçi statüsüne geçebilmek için sıra bekleyen binlerce belediye şirketli çalışanının ümitlerini de boşa çıkarttı.

KADRO BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKTI
Son günlerde başta belediye çalışanları ve sendikaların beklediği, çeşitli söylentilere neden olan boş kadrolar hakkında önemli değerlendirmeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tartışmalara nokta koydu. Başta belediye şirketlerinde çalışan mevcut sözleşmeli personel olmak üzere, seçimlerin ardından kadro bekleyen birçok kişinin kafalarındaki soru işaretlerini gideren Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi yatırım hamlesine kalkmıştır. 11 senelik belediye başkanlığını düşünürsek ilk iki senesi hazırlık, öğrenme, stratejik planının yapılması ve yol haritasının belirlenmesi ile geçti. Ondan sonra rakamlara baktığınızda Büyükşehir, giderek yatırımı arttıran, bütçesini dengeleyen bir belediyedir.  Bundan sonra kadro varsa ve ihtiyaç da varsa ihtiyaç olduğu kadar elaman alınır. Ama belediyenin fazla elemana ihtiyacı yoktur” dedi.
 



“ELEMANA İHTİYACIMIZ YOK”
Genel  seçimler arifesinde artan beklentilere değinen Başkan Kocaoğlu, belediyeye verilen kadroların boş kalacağını söyleyerek, “Seçim arifesinde eleman alalım da oy alalım düşüncemiz yok. Biz realist olarak belediyeyi yönetmek zorundayız. Ne ihtiyacımız olmayan bir kişiyi almak durumundayız ne de iş veririz. Almayız. Biz kendi işimizi nasıl yönetiyorsak, kendi paramızı ve bütçemizi nasıl idare ediyorsak ondan çok daha titiz davranıyoruz. Kendi işimizde sadece aile fertlerine hesap veririz. Burada ise 4 milyon 100 bin İzmirliye cevap veriyoruz. O bilinçle bütçeyi kullanıyoruz. Zaten bütçe rakamlarına baktığınızda o zaman belediyenin ne yaptığını görürsünüz” dedi ve seçimler öncesinde şirket çalışanlarının toplu şekilde kadroya alınmayacağının da altını çizerek, “Öyle bir şey yok. Seçim döneminde de işçi alınmayacak. Siyasetle belediye yönetmenin alakası olamaz.  Kesinlikle kadrolar boş kalacaktır” şeklinde açıklama yaptı.
 
YASAYA GÖRE YAKLAŞIK 6 BİN PERSONEL ALINABİLECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut durum itibarı ile, yeni bağlanan ilçeler ve kapatılan beldelerden geçenler de dahil olmak üzere, toplam 20 binin üzerinde personel çalışıyor. 16 ayrı şirketi bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin, İZELMAN, İZENERJİ, İZBETON gibi personel istihdam eden amiral şirketlerin yanı sıra, idarenin ana kademesinde kadrolu memur, kadrolu işçilerle birlikte binlerce kişi görev yapıyor. Yerel seçimlerin ardından kendi bünyesine transfer edilen İl Özel İdaresi memur ve kadrolu işçileri de Büyükşehir’de kadroyu arttırmıştı.
 
BÜTÜNŞEHİR ETKİSİ
Mart ayındaki seçimler sırasında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, Türkiye genelindeki birçok belediye gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de yeni kadrolar açılmıştı. Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırları genişleyen Büyükşehir’e resmi gazete yayınlanan bu değişiklikle birlikte 6 bin 588 memur, 3 bin 294 de işçi olmak üzere yaklaşık 10 bin çalışanı daha istihdam etme hakkı verildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.