Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'da önce ihale sonra da davul zurna

İZSU'da önce ihale sonra da davul zurna

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kritik ihale maratonu dün itibarı ile geride kalırken, İZSU hizmetlerini yakından ilgilendiren ve 400 personeli kapsayan hizmet alım ihalesi de tamamlandı. İZSU Genel Müdürlüğünde gerçekleşen sayaç okuma hizmetlerinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım ihalesinde en düşük teklif belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’den gelince personel belediye önünde davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 16:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanal hizmetlerini yürüten İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 400 personeli yakından ilgilendiren su sayaçlarının okunmasına dayalı 3 yıllık hizmet alım ihalesi tamamlandı. İhale oturumunun ardından sonucu öğrenen İZSU ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları belediye önüne akın ederek, halaylar eşliğinde kutlama yaptı.
 
 
EN DÜŞÜK TEKLİF BELEDİYE ŞİRKETİNDEN GELDİ
İZSU’da gerçekleşen sayaç okunmasına ve açma kapama hizmeti alım ihalesine toplam 3 firma katılım gösterdi. Yaklaşık bedeli 41 milyon 206 bin 670 TL olarak açıklanan ihale oturumunda en avantajlı teklif 34 milyon 189 bin 563 TL ile belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’den geldi. Taşeron firma Skorer Sayaç Bilişim 38 milyon 441 bin 752 TL’lik teklif dosyasını komisyona sunarken, üçüncü firma BT İletişim ise teşekkür mektubu göndererek teklif vermedi. İhale komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda resmi sonucun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
 


ÖNCE İHALE, SONRA KUTLAMA
İhale sonucuna itiraz ya da evrak eksikliği olmadığı takdirde komisyon ihaleyi mevcut işi üstlenen İZENERJİ A.Ş.’ye verecek ve sözleşme imzalanmasını takiben 1 Ocak 2015 itibarı ile iş başı yapacak. 400 sözleşmeli personeli kapsayan hizmet alımı sonrasında personel işlerine mevcut koşullarda ve aynı şartlarda devam edecek. Gelişmelerin duyulması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne çıkarma yapan belediye çalışanları, Zafer direnen emekçinin olacak”, “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları eşliğinde bir basın açıklaması düzenledi ve kutlama yaptı.
 


“DÜN BİZE ÇAPULCU DİYENLER BUGÜN DİZ ÇÖKTÜ”
DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı açıklamada belediye personeline  şu sözlerle seslendi: “Dün bizlere çapulcu diyenler bugün bizlere basın üzerinden çağrı yapıyorlar. Ne mutlu ki bize aylardır sürdürdüğümüz mücadele sonucunda taşerona diz çöktürdük. Bugün İZSU’daki ihalede de en düşük teklif İZENERJİ’den geldi ve işçi rahat bir nefes aldı. Artık bu ülkede ihaleler işçi sınıfının kaderi olmamalı. Artık işçinin iki-üç yılda bir bu ihaleler yüzünden mağdur olunması istenmiyorsa işçinin köle olması istenmiyorsa tüm işçi sınıfına ve sendikalara sesleniyoruz. Çağrımız kadrolu olmaktır. Köşemize çekilmeden bu mücadeleyi hep birlikte vermek zorundayız.” Şanlı’nın açıklamasının ardından halay çeken personel eyleme olaysız  şekilde son vererek tekrar işbaşı yaptı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.