Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kira krizinde eyleme nokta!

Kira krizinde eyleme nokta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan 28 bin TL’lik kira borçları nedeniyle icraya verilen ve tahliyesi gündeme gelen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’ne Bayraklı Belediyesi yardım eli uzatarak yaşanan krize nokta koydu. Çarşamba 13:00’da Büyükşehir Belediyesi önünde engelli derneği üyeleri ile bir basın açıklaması yapacak olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yaklaşık bir aydır kira nöbeti tutan dernek üyeleri ile birlikte eyleme son verecek.

  • Ege Postası
  • 03.12.2014 - 00:11
EGE POSTASI- Bayraklı Belediyesi’nin dün gerçekleşen Aralık ayı meclis oturumunda engellileri sevindiren bir karar çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaşadıkları kira krizi nedeniyle kamu yararına faaliyet gösterdikleri ofislerinden tahliyesi istenen Türkiye Sakatlar Derneği’nin İzmir Şubesi çarşamba 13:00'te gerçekleştirecekleri basın açıklaması ile eylemlerine son verecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın tam desteğini alan engelliler, belediye meclis üyelerinin topladığı 20 bin TL’lik yardım sayesinde birikmiş kira borçlarını ödeyecek ve eylemlerine son verecek.
 
KARABAĞ KRİZE NOKTA KOYDU
Bir aya yakın süredir çeşitli eylemler ile seslerini duyurmaya çalışan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaşadıkları kira krizini İzmir gündemine taşıyan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin yaşadığı sıkıntılı süreç Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve belediye meclis üyelerinin katkıları ile aşıldı. Bayraklı Belediyesi meclisinde AK Parti grubu 10 bin TL, CHP grubu 10 bin TL olmak üzere toplamda 20 bin TL yardım toplanırken, Dernek Başkanı Erdem Çerçioğlu, belediyenin Cuma günkü meclis toplantısına katılarak yardımı kabul edecek ve biriken kira borçlarını kapatacak. Dernek ile Büyükşehir Belediyesi arasında arabulucu olan ve süregelen kira krizine nokta koyan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yarın gündüz saatlerinde engelli derneği üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaparak eylem sürecine resmen son verecek. Yapılacak kira yardımının ardından engellilerden eylemlerine son vermesini ve sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yardım edeceği yönünde söz veren Karabağ, derneğin mevcut yerinde kalması için de girişimde bulunacak.
 
BELEDİYE MECLİSİNDE 20 BİN TL YARDIM TOPLANDI
Geçtiğimiz gün konuyla ilgili belediye meclis üyelerini bilgilendiren ve yardım kampanyasının startını veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Büyükşehir Belediyemiz var Başkan Aziz Kocaoğlu bu konu üzerinden yıpratılmaya çalışılıyor. Bir kampanya başlatalım. Kira borçlarını ödeyelim. Sosyal Hizmetler müdürümüzü gönderdim, dernekle görüştü. En başta sen katkı koy. Açık arttırma yapalım. Kendi aramızda para toplayalım” diyerek öneride bulundu. Karabağ daha sonra sözü Sosyal Hizmetler Müdürü Sakine Akyüz’e verdi. Akyüz, konuyla ilgili meclise bilgi verdi. Başkan Karabağ, “Bir kampanya başlatalım o zaman. Ben şahsım adına bin lira veriyorum” diyerek ilk adımı attı. Meclis üyeleri kira yardımının 10 bin TL CHP, 10 bin TL AKP grubunun vermesi üzerine karar verdi. Başkan Karabağ kira kriziyle ilgili “Sakatlar Derneğinin kira parasını Bayraklı Meclisi veriyor” diyerek son noktayı koymuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.