Dolar 32,2854
%0.13
Euro 34,8179
%0.05
Altın 2.452,560
%0.83
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hedef engelsiz Buca

Hedef engelsiz Buca

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada engelsiz bir Buca amacı içinde çalıştıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2014 - 13:56
Göreve başladıktan hemen sonra engellilerle birlikte farkındalık yaratmak için Forbes Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşe katıldığını, hatta yürüyüşün bir bölümünü tekerlekli sandalye ile yaptığını belirten Piriştina, belediyelerin alt yapılarını engellilere uygun imal etmesi gerektiğini ifade etti. Belediye hizmet binalarının tamamının fiziki koşullarını engellilere uygun hale getirmek ve bu konuda önemli bir kriter olan 2 kırmızı bayrak almak için çalıştıklarını belirten Piriştina, “Önümüzdeki yıl hizmet binalarımızın tüm girişleri, asansörleri, tuvaletleri, düğme ve butonlarının tamamı, sesli ve ışıklı uyarı sistemleri ile engellilere göre dizayn edilecek. Bu konuda yoğun mesai harcıyoruz. Bir engel de biz olmayalım diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Buca’nın 10 farklı noktasına engelli araçları için şarj istasyonları kurduklarını da dile getiren Başkan Piriştina, halk ile belediye arazında köprü olan Buca TİM bünyesinde de engeliler masasını kurduklarını, bu masaya müracaat eden engellilerin sorunlarına kası sürede çözüm bulduklarını kaydetti. Şirinyer Parkı içerisinde bulunan, hobi amaçlı ahşap ve cam boyama gibi etkinlikler ile sergilerin de gerçekleştiği Şirinyer Parkı Yetişkinler Eğitim Merkezi binasını da baştan aşağı yenilediklerini sözlerine ekleyen Piriştina, şunları söyledi: “Engelillerin yanında olduğumuzu  her konuda hissettirmeye çalışıyoruz. Örneğin engellileri taşıyabildiğimiz minibüs tipi araç sayımız, İzmir Direnen Engelsiz Derneği Spor Kulübü (İZDESK) ve SEV Okulları ile yaptığımız işbirliği sayesinde ikiye çıktı. Engellileri evlerinden alıyor, tekrar evlerine bırakıyor, özel işleri için de araç tahsis ediyoruz. Bunun dışında Belediye Spor Kulübü bünyesinde tekerlekli sandalye basketbol, ampute futbol, engelli tenis, engelli badminton branşlarını kurduk. Bu kulüplerin sporcuları geride kalan sürede yurt içi ve yurt dışında biri dünya üçüncülüğü olmak üzere önemli başarılar elde ettiler.

Bunların yanı sıra Yıldız Mahallesi’nde inşaatı süren temalı parkımızın fiziki koşullarını da engellilere göre düzenliyoruz. Bu park da bir engelli oyun grubu yer alacak. İstihdamla ilgili de adım attık. Kaynaklar’da 10 dönümlük alana engellilerin istihdam edileceği solucan gübresi üretim tesisi kuruyoruz. Çalışma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı onaylı projede Tüm Engeliller Çevre Kültür İşletme Kooperatifi ile işbirliği yapıyoruz. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan engelli kardeşlerimizle birlikte çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.