Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atila'dan İZKA müjdesi!

Atila'dan İZKA müjdesi!

Bornova Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı Olgun Atila’dan İZKA projesi müjdesi geldi. Başkan Atilla kazanılan proje hakkında, “Bu projeyi sizlerle daha evvel paylaşacaktık ama nazar değmesin diye bekledik. Projeyi kazanmak için 23 belediye arasından ilk 10’a girmek gerekiyordu. Biz 81 puanla 4’üncü olduk ve kazandık” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2014 - 23:57
Bornova Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Olgun Atila başkanlığında gerçekleşti.

Başkan Atila kazanılan İZKA (İzmir Kalkınma Ajansı) projesi hakkında açıklama yaptı. Ardından Dış İlişkiler Müdürü Başak Turhan projenin içeriğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Atila konuşmasına, “Sizlere  müjdeli bir haber vermek istiyorum” diyerek başladı. Atila, “Bugün yeni açıklandı, İZKA projemizi kazandık. Bu projeyi sizlerle daha evvel paylaşacaktık ama nazar değmesin diye bekledik. Projeyi kazanmak için 23 belediye arasından ilk 10’a girmek gerekiyordu. Biz 81 puanla 4’üncü olduk ve kazandık” dedi.
Bunun üzerine projenin içeriğini anlatmak için kürsüye gelen Başak Turhan, “Mutlu haberi bugün aldık ve çok heyecanlandık. Çünkü gurup olarak çok çalıştığımız bir projeydi” diye konuştu.
Projenin çağrısının 26 Haziran’da İZKA tarafından açıklanmış olduğunu belirten Turhan, “Program kapsamında 15 milyonluk ulusal bir kaynağın başarılı bulunan projelere dağıtılması planlanmıştı. Programın amacı, İzmir’in bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin hızlandırılmasına yönelik uygulamaların yaygınlaştırılması ve kar amacı güden kuruluşların ise bu amaca hizmet edecek şekilde belirlenen öncelikli alanlarda bilgi iletişim teknolojileri üretmelerinin sağlanmasıydı. Biz de kar amaıcı gütmeyen kuruluş olarak bu bileşene başvurduk” dedi.

ALACAĞIMIZ HİBE 750 BİN LİRA
Projenin öncelikli olarak 4 alan şeklinde belirlendiğini söyleyen Turhan, “Sağlık, eğitim, ulaşım, kültür çevre, tarım ve turizm gibi bilgi servislerine elektronik ortamda erişimin sağlanması ve birbirine entegre ve kesintisiz  ulaşılır hale getirilmesi. İzmir’in marka değerini yükseltecek olan akıllı kent uygulamlarının yayınlaştırılması. Yenilenebilir enerji teknolojileri ve enerji verimliliğinin bilgi, iletişim ve teknolojiyle birleştirilmesi ve geliştirilmesi. Bizim hep söylediğimiz katılımcılık gereği esaslı akıllı yerel yönetişim uygulamaları ve yayınlaştırılması kamu ve yerel yönetim hizmetlerinin internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulması.  Biz bunu gördüğümüz zaman zaten 3’ünün belediyemizin stratejik hedeflerine uygun olduğunu gördük .Dağıtılacak hibe 750 bin lira. Bunun en fazla 250 bin lirasını eş finansman olarak karşılamamız gerekecekti. Biliyorsunuz yüzde yüz destek hiçbir kurum tarafından verilmez.  Projelerde ortaklıklar her zaman avanaj getirir. Bizim bu projede ortaklarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi ve  Ege Üniversitesi. Belediye Başkanımız Olgun Atila İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve rektörümüz Candeğer Yılmaz’ı konuşarak proje kapsamında ikna etti.  Onlar da projemizi büyük ilgiyle karşıladılar ve destek vereceklerini söylediler. Ve proje hazırlandı. Ufak prosedürleri de hızlı bir şekilde halletik ve bugün mutlu haberi aldık” ifadelerini kullandı.

HEP ORTAK AKILDAN BAHSEDİYORUZ
Turhan projenin amaçlarını da şu sözlerle açıkladı: Projemizle birlikte biz Bornova Belediyesinde teknoloji konusunda en üst, en modern bilgileri kulanmak istiyoruz.  Teknoloji konusunda belediyemizi zirveye taşımak istiyoruz.  Hala belediyede kullandığımız sistemleri birbiriyle entegre ederek birbirini gören yönetim bilgi sitemini belediye içinde kullanılmaya başlanmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi bilgi sistemine bağlanarak kesintisiz bilgiye ulaşılmasını sağlamak istiyoruz.  12 ay sürecek olan projemizde750 bin lira hibe alacağız. Toplam bütçe  1 milyon lira. Başvuru sahibi ve koordinatörü  Bornova Belediyesi olarak biziz. Söylediğim gibi ortaklarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi  ve  Ege Üniversitesi’dir. Biz belediye içinde değişik birimlerde kullanılan bilgi iletişim uyuglamarını biribiriyle entegre etmek ve bütün süreçleri çok daha verimli bir şekilde yürütmeyi sağlamayı amaçlıyoruz. Bir yandan biz biliyoruz ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Bilgi Sistemi kurmaya hazırlanıyor bu devreye girdiğinde ilçeler dair bütün alt yapıların hazırlanması gerekiyor onlara bu proje kapasamında kesintisiz veri alışverişi yapacağız. Böylece tüm alt yapımızla hazır olacağız. Katılımclık esaslı yönetişim anlayışımız yani ortak akıl vurgumuza da katkı sağlayacak. Biz Bornova’da yerel yönetimlerde hep ortak akıldan bahsediyoruz ve halkımıza bu söylemlerde bulunuyoruz.  Bu proje sayesinde de hizmetleri onların ayağına getireceğiz. Vatandaşın fiziksel olarak belediye binasına gelmesi yönündeki engeller kalkmış olacak. Kurumsal olarak müthiş bir görünürlüğümüz olacak. Daha önce 5 tane İZKA başvurusu yapmıştık ve hepsini almıştık. Bununla beraber 6’da 6 yaptık. Bundan sonra da 7-8 diye gitmek istiyoruz.
Başkan Atilla da projedeki ortaklar İzmir Büyükşehir Belediyesi  ve Ege Üniversitesi’ne teşekkür etti. Ardından meclis olaysız bir şekilde önergelerin kabuluyle son buldu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.