Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu ve Tartan, Çocuk Senatosu'na konuk oldu

Kılıçdaroğlu ve Tartan, Çocuk Senatosu'na konuk oldu

Spora darbe yasasına çocuk senatosu el koydu. Çocuk senatosu bakan ve senatörleri bir süre önce yerel yönetimlerin spora, sporcuya ve spor faaliyetlerine sınırlama getiren yasa maddesine tepki gösterdiler.

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 09:43
İZMİR - Belediyelerin hizmet ve projelerinin tanıtıldığı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nda Türkiye’nin 61 başarılı belediyesi İstanbul CNR Expo’da bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği fuara Konak Belediyesi proje, hizmet, ödül ve şampiyonluklarıyla katıldı. Konak Belediyesi Çocuk Senatosu da fuarda yer aldı. Spora darbe yasasına çocuk senatosu el koydu.

Çocuk senatosu bakan ve senatörleri bir süre önce yerel yönetimlerin spora, sporcuya ve spor faaliyetlerine sınırlama getiren yasa maddesine tepki gösterdiler. Geçtiğimiz yıl süs havuzlarına girerek sağlıklarını tehlikeye atan çocukların, havuzlardan kurtarılarak Konak Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde antrenörler eşliğinde ve olimpik havuzlarda spor yaptıklarını, kötü alışkanlıklarda uzak durduklarını hatırlatan senatörler, “Yeni çıkan Bütünşehir yasası kapsamında ilçe belediyelerin spor kulüplerine verebileceği desteğin çok büyük ölçüde kısıtlandığını öğrendik. Bu yasa değişmezse çocuklar ve gençler, spor yapamama tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar, bu sıkıntı yaratabilir, şiddeti ve kötü alışkanlıları körükleyebilir” dediler.



Toplantıya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu duyarlılıkları nedeniyle çocuklara teşekkür etti. Kılıçdardoğlu şunları söyledi: “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Umuyorum Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacaksınız. Ülkenin sorunlarını, İzmir’in sorunlarına gösterdiğiniz ilgi için de teşekkür ediyorum.”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçilen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da bir süreden beri bu yasa konusunu gündeme getirdiğini hatırlattı. Başkan Tartan,” Gözden kaçmış bir yasa, bütçe ile herhangi bir ilgisi yok. Yerel yönetimlerin spora harcayacakları parayı ‘spora harcama, kaldırım yap’ deniyor. Oysa çocuklarımızın ve geçlerimizin akıl, ruh ve beden sağlığı için spora ihtiyaçları var. Bu yanlışlığın tüm siyasi partilerin ele koymasıyla bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Eski bir bakan ve siyasi olarak uyarıyorum: Bu yasa değişmezse spor yapan gençler sokakta kalacak. Onların şiddete,uyuşturucuya ve kötü alışkanlıklara koşmasına neden olanlar bunun sancısını yaşamları boyunca duyacaklardır.Yanlıştan dönmek çok kolay bir dakikada geçirilecek tek maddelik bir yasa. Meçlisi göreve çağırıyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.