Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’nın çınarları Bornova’yı anlattı

Bornova’nın çınarları Bornova’yı anlattı

Bornova’yı Sevenler Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘‘Bornova’nın Çınarları Bornova’yı Anlatıyor’’ etkinliği, Homeros Festivali kapsamında gerçekleştirildi. Doğma büyüme Bornovalı olan Kemal Yasemin ve Suat Erkoç, ilçede son 60 yılda yaşadıkları anıları paylaştı. Etkinlieğe Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 09:34
İZMİR - Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Mehmet Zeki Akşehirli yönetiminde gerçekleşen ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katıldığı söyleşide, Kemal Yasemin ve Suat Erkoç anılarını paylaştı. Bornova’nın tamamının bahçeli evlerin yer aldığı yemyeşil bir kasaba olduğunu özlemle anlatan Kemal Yasemin, ‘‘O zamanlar elektriğimiz bile yoktu ama sosyal yaşam daha güzeldi. Akşamları kapı önlerinde toplanır, şarkılar söyler, hem çalar, hem de oynardık’’ dedi. Yasemin, özellikle Dramalılar Köşkü’nü kent yaşamına kazandırdığı için Başkan Sındır’a teşekkür etti.

Eskiye özlem duysalar da, Bornova’nın özellikle son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Suat Erkoç ise bir zamanların Bornova’sını kendine has üslubuyla anlattı. Eskiden soyadlarının değil, lakapların kullanıldığını dikkat çeken Erkoç, kendisine askere gidene dek Bezaz İbrahim’in Oğlu denildiğini söyledi.

Bornova’nın meşhur Bamyası, Misket Üzümü ve verimli toprakları ile bir dönemim tarım kenti olduğuna da dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘’Bir kent ancak arkadaşlıklarıyla, esnafıyla, mahalleleriyle kimlik kazanabilir. Orada rekabet değil, birlikte yaşama kültürü vardır. İşte bu kültürü hatırlamalı ve yaşatmalıyız’’ dedi. Adını aldığı Dedesinin 1947-52 yılları arasında Bornova Nahiye Müdürlüğü yaptığına dikkat çeken Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: “ Babam Teoman Sındır, Bornova’nın ilk gazetesi olan Yeni Bornova Gazetesi’ni çıkardı. Ben 20 Kasım 1962’de doğdum, doğum haberim bir gün sonra ‘Mesut bir doğum’ başlığı ile verildi. O gazete bende hatıra olarak duruyor.’’ Sındır, salonu dolduran Bornovalılarla çocukluk anılarını da paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.