Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
61 Belediye görücüye çıkıyor

61 Belediye görücüye çıkıyor

CHP Genel Merkezi tarafından “Kentine güvenen kentler” sloganıyla 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO Fuar Alanı’nda düzenlenecek “Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Fuarı” için hazırlıklar tamamladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı fuarda, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyeleri geçtiğimiz yerel seçimlerden bu yana hayata geçirmiş oldukları ve sosyal belediyecilik anlamında model oluşturan projeleri ile görücüye çıkacak.

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 13:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- “Sosyal demokrat belediyelerden kentine güvenen kentler projesi” mesajı ile başlayan projede, ülke genelindeki 61 CHP’li belediyenin 500 kadar çalışması görücüye çıkacak. Geçtiğimiz seçim sürecinden bu yana hayata geçen çalışmalar haricinde önümüzdeki süreçte hayata geçmesi beklenen projelerin de sergileneceği fuarda, Genel Merkezi’n de tam kadro ile çıkarma yapması bekleniyor. Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bihlun Tamaylıgil, Gökhan Günaydın’ın da bulunacağı fuarda, belediye hizmetleri masaya yatırılacak ve CHP’li sosyal demokrat belediyeler ile AK Partili belediyeler karşılaştırılması yapılacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelen CHP’li belediye projelerinin halkın bilgisine sunulması ve kamuoyu gündemine getirilmesi amacıyla düzenlenen fuar, saat 11’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı konuşmayla başlayacak ve vatandaşlara da açık olacak. Diğer yandan dev buluşmaya Anadolu genelinden yerel yönetiminin temel taşı olan 1500 muhtar da katılacak. Fuarda ayrıca yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da söz alacak.

Kocaoğlu 19 proje birden anlatacak

Sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet anlayışı ve vizyonunu tanıtmayı hedefleyen fuarda İzmir ekseninde, geçen seneki fuarda olduğu gibi başta metro olmak üzere, kenti ilgilendiren birçok önemli proje gündeme gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi adına söz alması beklenen Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, İzmir Körfez Temizliği Projesi, Banliyo Sistemi, Kentsel Gelişim, Doğal Yaşam Parkı, Elektronik Trafik Denetleme Sistemi, Müze Restorasyonu, Bisiklet Yolu, Yaşlı ve Engelli Tesisleri, Sahil Düzenleme Projesi, Katı Atık Tesisi Projesi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Organik Tarımı Geliştirme Çalışmaları, İzmir Kent Ormanı, Engelli Projeleri, Eşrefpaşa Hastanesi, Süt Kuzusu Projesi, Kardeş Aile Projesi, Konser ve Opera Salonu Projesi, Atık Su Arıtma Tesisi gibi 19 projeyi anlatması bekleniyor.

Çiğli çevre projelerine ağırlık veriyor

İlçe belediyelerinden Bayraklı Belediyesi, Kız Misafirhanesi, BAY- GEM Gençlik ve Eğitim Merkezi, Her İnanca Saygı ve Hizmet Projesi, Deprem Etüt Merkezi, Semt Merkezleri, Kadın Konuk Evi, En Temiz Sokak Yarışması, Çevre Sistem Sertifikasyonu gibi sosyal projelerini ön plana çıkartırken, Çiğli Belediyesi de çevre ağırlıklı projelerine yer verecek ve 600 Yataklı Yurt Projesi, Çiğli Arama Kurtarma Gönüllüleri, Engelli Eğitim ve Kültür Merkezi, Nostalji Turnuvası, Çiğli Duatlonu, Türk Dünyası Parkı ve Meydanı Projesi’ni anlatacak.

Karşıyaka Dönüşüm, Konak “Müze” diyecek

Karşıayaka Belediyesi ise, Yalı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Dünya Sağlık Örgütü Üyeliği, Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı, Engelsiz Yaşam Projesi, Bilge Çınarlar Yaşam Kulübü, Sosyal Destek Merkezi Projesi, Tay Park, Opera ve Tiyatro Sahnesi, Bilim Müzesi, Kar-Bis, Afet Kardeşliği, Sosyal Alarm projeleri ile kentsel dönüşümü ön plana çıkartırken, Konak Belediyesi ise Oyuncak Müzesi, Konkart, Mavi Kapak Projesi, Görme Engelliler Yolu, Arkeopark Projesi, Dario Moreno Sokağı Düzenlemesi, Abacıoğlu Hanı, Sevgi Yolu Düzenlemesi gibi çalışmalarını anlatarak müzecilik konusunda eğilecek.

İşte diğer belediyelerin projeleri…

Seferihisar Belediyesi, önümüzdeki ayın başında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılım sağlayacağı Cittaslow projesi başta olmak üzere, Seferi Pazar İnternet Projesi, Seferi Kart, Çocuk Belediyesi, Sürdürülebilir Balıkçılık Projesi, Tohum Takas Şenliği, Üretici Pazarları.

Karabağlar Belediyesi; Uzundere Rekreasyon Alanı ,Mobilya Çıraklı Eğitim Merkezi, Bağ- Kart Uygulaması.

Gaziemir Belediyesi: Anı Evi, CV Bank, Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi, Evde Yaşlı- Hasta Bakım.

Buca Belediyesi: Oyun Sokağı ve Parkı, Organik Pazar, Atık İlaç İmha Sistemi, Kuruçeşme Pazaryeri Projesi.

Menemen Belediyesi: Otizm Merkezi, Tepe Sosyal Tesisi, Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi.

Bergama Belediyesi: Kermes Kültür Merkezi, Kardeş Şehir Olimpiyatları, Üniversite Restorasyonu.

Ödemiş Belediyesi: Deneme Bilim Merkezi, Muhtaçlar İçin Barınma Evi, Ödekart, İpekböceği Üretimi, Yıldız Kent Arşivi Müzesi.

Torbalı Belediyesi: Restorasyon Projeleri, Kültür Merkezi, Sosyal Tesisler, Tohum Şenliği.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.