Dolar 32,2462
%0.21
Euro 34,9656
%0.35
Altın 2.426,900
%0.71
Bist-100 10.726,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak: ''Ceza kesmek istemiyoruz''

Durak: ''Ceza kesmek istemiyoruz''

KAMİAD (Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği) tarafından düzenlenen kahvaltıda Karşıyakalı müteahhitler ile bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, başta kentsel dönüşüm olmak üzere son günlerde sıkça tartışılan imar yasası hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 14:43
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-KAMİAD Başkanı Zeki Yüksel ve geçtiğimiz aylarda İZTO başkan adayı olan İzmir Müteahhit Dernekleri Federasyon Başkanı Necip Nasır'ın da katıldığı kahvaltıda müteahhitlerin sorunlarına kulak veren Başkan Durak, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

“Biz İstanbul gibi değiliz”
Kahvaltıda yaptığı konuşmada Karşıyakalı müteahhitleri “Türkiye’nin en iyisi” olarak niteleyen Başkan Durak, kendisi de aynı mesleğin içinden geldiğini belirterek, “Biz Karşıyaka’da sağlıklı yaşamı koruyoruz ve düzenli bir kent gelişimi sağlıyoruz. Biz İstanbul gibi değiliz. Kaçağa izin vermiyoruz. Karşıyaka’da bir şeyler değişiyor. Karşıyaka artık kabuğunu kırıyor. Birlikte çalışarak burayı bir Avrupa kenti yapacağız ve Karşıyaka’yı daha da güzelleştireceğiz” dedi.

“Hesap soran bir kentimiz var”
Son günlerde sıkça gelen şikayetler arasında yer alan ve balkon ve kaçak yapı cezalarına da değinen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Vatandaşın evine, iş yerine mühür vurmak, ceza kesmek istemiyoruz. Ama sorgulayan, hesap soran bir kentimiz var. Herkes birbirini şikayet ediyor. Bu sizlere de yansıyor. Sizler de bunu dikkate alırsanız, sorunu en aza indirmiş oluruz” dedi. Bir başka tavsiyede daha bulunan Durak, doğrudan belediye binasını adres gösterdi ve, “Kimseyi araya koymadan bize gelin. İşinizi doğru yapıp, minnet olaylarına girmezseniz, siz de büyürsünüz, işiniz de büyür. Karşıyaka’ya yakışan işler yapalım. Bu konudaki yetkili bizim belediyedeki arkadaşlarımızdır. Ne olur işinizin görülmesi için kimseyi araya koymayın” dedi.

“Halkın yüzde 90’ı dönüşüm istiyor”
İstanbul’da katılacakları Kentsel Dönüşüm Fuarı’na da değinen Başkan Durak, İzmir’de dönüşüm konusunda hem ilk, hem de en başarılı belediye olduklarını vurgulayarak, “Karşıyaka’nın yapmak istediklerini hepimiz biliyoruz. Biz dönüşüme hazırız. Cumhuriyet Mahallesi’nde ilk büromuzu açtık. O bölgedeki insanımızı aydınlatıyoruz. O bölgede yaşayan halkın yüzde 85’i yüzde 90’ı dönüşümü istiyor. Ancak önümüzde sıkıntılı bir süreç var. İmar konusunda bazı düzenlemeler yapılması gerekiyor. Bunları da hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Gün birleşme zamanı” diye konuştu.

Nasır’dan “Gönül birliği” vurgusu
Toplantı da söz alan İzmir Müteahhit Dernekleri Federasyon Başkanı Necip Nasır da, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bilgiler vererek, dönüşümde yaşanacak sıkıntıları aşmak için gönül birliğinin şart olduğunu kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.