Dolar 32,2797
%-0.62
Euro 34,6481
%-0.45
Altın 2.408,600
%-0.58
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu tek muhalif başkanı ikna edecek

Kılıçdaroğlu tek muhalif başkanı ikna edecek

​Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istemek için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi partisinin belediye başkanını da ikna etmesi gerekecek. Kılıçdaroğlu, İzmir’de İhsanoğlu’na tepkisini attığı tweetle dile getiren tek CHP’li belediye başkanı olan ve seçim stratejisinin masaya yatırıldığı hiçbir toplantıya katılmayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i ziyaret edecek.

  • Ege Postası
  • 18.07.2014 - 09:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ-  Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istemek için sahaya inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 günlük program kapsamında İzmir’e geldi. CHP Lideri’nin İzmir programında gözler Cumartesi saat 11:00'deki Bergama ziyaretinde olacak.İhsanoğlu’na destek istemek için sahaya inen Kılıçdaroğlu,İzmir’de İhsanoğlu’na tepkisini ortaya koyan tek CHP’li belediye başkanı olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i de ziyaret edecek.

NEREDEN ÇIKT?  
Gönenç, İhsanoğlu’nun çatı aday olarak açıklanmasının ardından,kendisine ait Twitter hesabından  “Bu parti bu yükü taşımaz.Bu gerçekten ağır oldu. Nereden çıktı Ekmeleddin İhsanoğlu” diye yazmıştı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR PROGRAMI NETLEŞTİ"  HABER İÇİN TIKLAYINIZ





TWEETİ SİLMEDİ
Gönenç İzmir’de İhsanoğlu’na tepkisini dile getiren tek CHP’li belediye başkanı olurken, İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve ilçe yöneticilerinin tüm ısrarına rağmen Gönenç, 16 Haziran’da attığı tweeti silmedi.

TOPLANTILARA KATILMADI
Gönenç, partisinin cumhurbaşkanlığı seçim sürecini masaya yatırdığı hiçbir toplantıya da katılmadı. Bergama’da yapılan bölge toplantısı ile  bizzat İl Başkanı Ali Engin’in katıldığı ilçe toplantısına katılmayan Gönenç, geçtiğimiz günlerde Gaziemir’de yapılan belediye başkanları toplantısına da mazeret bildirerek katılmamıştı.Gönenç’in üç toplantıya da katılmaması örgütte “ İhsanoğlu’na tepkisi sürüyor” diye yorumlanıyor.

ALANDA SIKINTI YAŞANIYOR
İlçe örgütü ise  Gönenç’in tavrı nedeniyle alanda sıkıntı yaşıyor.  İlçe yöneticilerinin saha çalışmalarında  “Belediye başkanınız adaya tepkili. Kendi içinizde bile uzlaşamıyorsunuz” eleştirileriyle karşılaştıkları öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU’NA İLETECEKLER
İlçe Başkanı Canbaz ve yöneticilerin Cumartesi günü Bergama’ya gelip kısa bir ilçe turu atacak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Gönenç’in tutumunu anlatacakları öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun da basına kapalı görüşmede Gönenç’i uyarması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.