Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu Bergama'da iktidarı hedef aldı!

Kılıçdaroğlu Bergama'da iktidarı hedef aldı!

Yaklaşan genel seçimler öncesinde İzmir’e kritik bir ziyaret gerçekleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kentteki ilk durağı Bergama oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınma projeleri kapsamında düzenlediği fidan dağıtım töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, İzmir’i Türkiye’ye örnek gösterdi. İzmirlilere “El birliği ile aydınlık bir Türkiye kuracağız” diyerek seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye çalışan ama çalmayan bir iktidar lazım diyerek halktan iktidar için yetki istedi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2014 - 14:28
 
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kooperatifçilik Günü kutlamaları kapsamında Bergama Kozak Yaylası’nda düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve ilçe belediye başkanları, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM ve YDK üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve üretici kooperatiflerin temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve Bergamalı vatandaşlar katılım gösterdi.


"KILIÇDAROĞLU'NDAN BUCA BELEDİYESİ'NİN O PROJESİNE TAM NOT" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 
İZMİR’İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Kozak Yaylası’nda Bergamalıları selamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin geleceği de böyle aydınlık olacak. En ufak bir endişeniz olmasın. Bizler bu ülkede birlikte Kurtuluş Savaşı’nı verdiysek, yine elbirliği ile aydınlık bir Türkiye kuracağız. Dünyanın hiçbir ülkesinde haramilerin iktidarı sürekli olmamıştır. Gelirler ve geldikleri gibi giderler. Üretici ezilmesin diye, onun alın terinin hakkını birileri yemesin diye kooperatif kurarız. Ürettiğiniz malın alıcısı olması lazım. İzmir Türkiye’ye örnektir. Tire’de adım atıldı arkası geldi. Üreticinin alın terinin karşılığı veriliyor. Üretici de karlı, tüketici de karlı, İzmir de karlı. Tüm Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı kutluyorum.”


 
“MALI GÖTÜRME POLİTİKASI”
Tarımda Hollanda örneğini vererek sözlerini sürdüren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye dünyanın en bereketli ülkelerinden bir tanesi. Neden kaybediyoru? Neyimiz eksi? Bir tarım politikası yok. Bunların bir politikası var. Malı götürme politikası. Önce halk kazanacak, halkın cebi para görecek diyoruz. Bizim düşüncemizde saraylarda oturmak yoktur. Bizim düşüncemizde halka yukarıdan bakmak yoktur. Bizim düşüncemizde halkın arasında oturmak, onlarla yaşamak vardır. Biz halkın yanında olabilmek için sizden yetki istiyoruz. Sorun çözen değil, sorun üreten bir iktidar var diyorsanız, yönümüzü değiştireceğiz. Çalıyor ama iş yapıyor kültürünü bırakacağız. Bu kültürü alıp çöp sepetine atacağız. Çalmayacak, çalışacak diyeceğiz” diyerek konuşmasını noktaladı.


 
KOCAOĞLU: ÜRETMEK ZORUNDAYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma adı altında başlatılan çalışmaların 11 yılda kırsal bölgelere sağladığı katkılara değinerek, “Birlikte güçlü olacağız, kooperatifleşeceğiz ve yerelde kalkınmayı sağlayacağız. Köylümüzü, kırsalımızı kalkındıracağız. Köy girişindeki tabelayı silip de mahalle yapmakla olmuyor. Yeni bağlanan ilçelerin büyük çoğunluğunda ana gelir kaynağı tarım ve hayvancılık. Eğer yerelde kalkınacaksak, üreticimizle omuz omuza hep birlikte bu kenti kalkındırmak zorundayız. Üretmek zorundayız, sahip çıkmak zorundayız. İzmir’in ürettiği malı İzmir’de tüketeceğiz. İzmir çiftçisinin ürettiği malı önce yakın çevremizde, İzmir’de tüketeceğiz” dedi.
 
ANKARA’YA ÇAĞRIDA BULUNDU
Başkan Kocaoğlu, sözlerinin devamında üreticiye destek sağlayabilmek için bir takım engellerin aşılması gerektiğini dile getirerek, “Köy malları, ilçe belediyelerine, Diyanet’e Sağlık Bakanlığı’na verildi. Bu mallar vatandaşımızın eklinden alındı. Köylünün malını köylü yine ekonomik sürdürebilirliğini sağlamak için kullanacak dedik. Tüm bu destekleri ihale mevzuatında kırsal kalkınma için ihalesiz alma yetkimiz olduğundan bu arazileri satın aldık. Kırsal kalkınma için bu ekmek su kadar gerekli. Kooperatiflerden ürünlerini alıyoruz. Ama onlarla ortak proje yapamıyoruz. Buna bugünkü mevzuat izin vermiyor. Köy mallarını köyün kuracağı bir kooperatifte onların yine bu sistemi kullanmalarını sağlayacak mevzuat eksiği var. Mutlaka belediyelere geçmiş gayrı menkullerin kullanım hakkının verilmesi ve ortak proje ile kooperatiflerin desteklenmesi gerekmektedir. Bu konunun mutlaka ve mutlaka acil çözülmesi gerekmektedir. Yoksa hem belediye başkanları tıkandı, hem de biz tıkandı. Ortak proje yapamıyoruz ve kaynak aktaramıyoruz” dedi ve milletvekillerine yasal mevzuat değişikliği için çağrıda bulundu.
 
GÖNENÇ: KOZAK KÖYLÜSÜ KADERİNE TERK EDİLDİ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Burası İzmir’in ilk ve tek dünya mirası olmuş ilçesi. Bu eşsiz doğanın son yıllarda artan sorunları var. Burası yakın zamana kadar çam fıstığından büyük gelir elde eden bir yerdi. Burada örnek bir kırsal kalkınma modeli hayata geçirildi. Son yıllarda artan gelir kaybının ortadan kaldırılması için bir şeylere yapılması gerekiyor. Kozak köylüsü giderek yoksulluğun pençesine düşmeye başladı. Burada sorunu gidermek adına bilimsel çalışmalar yapan kadro rotasyon adı altında başka yerlere sürüldü. Ve Kozak köylüsü kaderine terk edildi. Burası altın madenciliği yüzünden de tehlike altında. Köy tüzel kişiliklerinin kaldırılması ve son bütünşehir yasası bu  talan sürecini de arttırdı. Yerelde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan işlerin merkezi hükümet tarafından da benimsenmesi gerekiyor. Ama şu anki yönetimden bunu beklemiyoruz. Çiftçiyi ve köylüyü sırtında bir yük olarak görmeyen bir yönetim anlayışına ihtiyaç var” diyerek ilçedeki üreticilerin yaşadıklarını sıkıntılara dikkat çekti.
 

YER KALMADI, BAŞKANLAR KUCAK KUCAĞA OTURDU
Törenin ilk dakikalarında protokol üyelerinin oturduğu bölümde yer sıkıntısı yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı nedeniyle yaşanan yoğunluk tören alanında da kendisini gösterdi. İlçe belediye başkanlarının bir kısmı ayakta kalırken, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük koltukları paylaşmak zorunda kalınca ilginç görüntüler de beraberinde geldi.
 
TÖRENDE HIRSIZLIK ŞOKU
Öte yandan, oldukça yoğun geçen programa katılan yöredeki vatandaşlar hırsızlık şoku ile karşı karşıya kaldı. Kılıçdaroğlu’nun katıldığı etkinliği izleyen toplam 11 kişi, törenin ardından yanlarında bulunan cüzdanlarının ve paralarının çalındığını fark etti. Tören alanında bulunan Jandarma ekiplerine başvuran vatandaşların karşı karşıya kaldığı vaka ile ilgili güvenlik güçleri soruşturma başlatırken, Kılıçdaroğlu’nun programında meydana gelen olayla ilgili kişilerin Bergama dışından geldikleri ve organize olarak kalabalığı hedef seçtikleri öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun “hırsızlık” ve “dolandırıcılık” üzerine konuşma yaptığı esnasında yaşanan bu vaka kalabalık tarafından da şaşkınlıkla karşılanırken, törenin bitimi ile birlikte organizasyonun yapıldığı sahneden de çeşitli anonslarla cüzdan ya da para bulanların görevlilere teslim etmeleri istendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.