Dolar 32,5125
%-0.08
Euro 34,9430
%0.33
Altın 2.434,670
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Twitter fenomeni Fuat Avni paralel AK Partidir

Twitter fenomeni Fuat Avni paralel AK Partidir

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray TBMM’de konuştu: “Twitter fenomeni Fuat Avni paralel AKP’dir”

  • Ege Postası
  • 18.12.2014 - 13:46
2015 yılı bütçe konuşmalarında CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın Meclis Genel Kurulunda yaptığı o konuşma:

(CHP İzmir Mv.-PM Üyesi Dr. Aytun Çıray Basın Bürosu 18.12.2014 TBMM)

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bugün, AKP çekirdek kadrosunun kurduğu büyük peşkeş sisteminin bir parçası hâline gelen sağlık sistemi üzerinde konuşacaktık fakat bu aşamadan sonra sonuçlardan değil sebeplerden konuşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Şehir hastaneleri için Sayın Bakana şunu söylemek isterim: Denenmiş ve vazgeçilmiş çağ dışı bir modeldir, ulaşılabilir ve yönetilebilir değildi, toplam yatak sayısında bir artışa neden olmayacaktır ve bu şehir hastanelerine yirmi beş yıl içerisinde fazladan 30 trilyona yakın ödeme yapılacaktır.

Şimdi, televizyon başındaki değerli yurttaşlarımıza da seslenmek istiyorum bu vesileyle: AKP zihniyeti Türk milletinin iki yüz yıllık kazanımlarını teker teker yok ediyor. Irkların değil, yurttaşların kardeşliği ve eşit vatandaşlık ideali üzerinde inşa ettiğimiz cumhuriyetimizin medeni değerleri öldürülüyor. Vatandaşlarımız kalp gözlerini açmalı, uyarımıza, haykırışımıza kulak vermeli. Koca bir devlet bir tiran özentisi tarafından adım adım yerle bir ediliyor. Buradan sağ salim çıkmamız ancak bir ölüm kalım mücadelesi vermemizle mümkün olacaktır. Ancak bu tür mücadeleler topyekûn bir seferberlik gerektirir, yoksa, başarı imkânsızdır.

Değerli arkadaşlarım, gün geçmiyor ki, tiran ve onun gölgesi olan bir Başbakanın hukuk katliamıyla karşı karşıya kalmayalım. Oysa, hukuk demek, en temel hak ve özgürlüklerimizin teminat altına alınması demektir. Polis ve ordunun bize sunduğu emniyet, ancak hukuka bağlıysa bir güvence sunabilir. Biz ancak hukuk sayesinde bu güçlerin keyfîliğin emrine girmediğinden emin olabiliriz. Bir devletin otoritesini meşru kılan da budur. Aksi hâlde, devlet, bir zorbanın, tiranın aracı hâline gelir. Bu, hukuksuzluk rejimidir, yani insan hakları ve özgürlüklerin tam karşıtıdır. Bugün, başta hayat ve mülkiyet haklarımız olmak üzere düşünce, inanç ve ifade özgürlüklerimiz, yani bütün değerlerimiz keyfîliğin saldırısı altındadır. Ne yazık ki, böyle bir rejimi bekleyen akıbet uluslararası topluluklardan dışlanmak, hatta kovulmaktır.

Mızrak Çuvala Sığmayacaktır

Arkadaşlar, uluslararası dışlanma ve lekelenme bir millet üzerinde çok vahim tehlikelere yol açar. O milleti gelecekteki kuşakların da ödeyeceği çok ağır bedellerle karşı karşıya bırakır. Bu bedellerin ne kadar ağır olduğunu Hitler Almanyası, Mussolini İtalyası ve Miloseviç Yugoslavyası'ndan biliyoruz. Bu milletler firavunlara rıza göstermelerinin haysiyet kırıcı sonuçlarına katlanmak zorunda kalmışlardır.

Değerli milletvekilleri, Hitler'in Propaganda Bakanı, karanlık yalanların şeytani iletişimcisi Goebbels'i bile mezarında ters döndürecek zincirleme algı operasyonları yüzünden bu ölümcül sapma henüz tam olarak milletimiz tarafından fark edilmemiştir. Ancak "yeni Türkiye" denilen zorbalık rejiminin kurucusu hangi karanlık tezgâhları icra ederse etsin mızrak çuvala sığmayacaktır. Niyet hayırlı olmadığı için akıbet de hayırlı olmayacaktır. Ama değerli dostlarım, milletimiz bin yıllık devlet geleneğinin tarumar edilmesi için kendi iradesinin alçakça alet edildiğini fark ettiğinde üzüntüden kahrolacaktır.

Değerli milletvekilleri, şimdi, kumpasın ortakları birbirlerini çetecilikle suçluyorlar. Çete mi arıyorsunu? Bugün devleti radikal İslamcı zorba bir çetenin aygıtı hâline getirmek isteyenlere bakın. Bu bir devletin meşruiyetini sıfırlamak demektir. Sonuçları sorumluları için çok ağır olacaktır. Bir devletin fonksiyonu, bütün kurumlarıyla yolsuzlukları örtbas etmek ve buna direnenleri bastırmak olamaz. Ve AKP, birlikte hukuku katlettikleri kişileri hukukun dışına çıkmakla suçlayarak kendi yolsuzluklarını aklayamaz. Dolayısıyla, bu terazi bu sıkleti kaldırmayacaktır. Devleti kurumsal bir suç ağı hâline getiren uluslararası düzeyde bir karikatür figürünün hukukla yerle bir edilmesi pek yakında olacaktır. Yakında hukukun üstünlüğünün muazzam değeri idrak ve fark edilecektir. Çünkü bu süre ne kadar uzarsa bize ödeteceği bedel de o kadar ağır olacaktır. O hâlde, meşru yolları sonuna kadar kullanmalıyız. AKP zihniyetini ilk seçimlerde yıkmak için bir millet olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Gerçek ve tam kuvvetler ayrılığı sistemi için çok çalışmalıyız çünkü adına ister milliyetçilik deyin ister ulusçuluk deyin ister toplumculuk deyin, vatanseverliğin, demokratlığın, hukuka bağlılığın bugünkü yegâne anlamı budur. Unutmayalım, sadece kendi ideal ve hesaplarını gerçekleştirmek uğruna bu zorba rejime demokratik meşruiyet sağlayan kendine demokratları da milletimiz affetmeyecektir.

“Twitter fenomeni Fuat Avni paralel AKP’dir

Arkadaşlar, yapmamız gereken şey, yolsuzluk zanlılarını bir rövanş duygusuyla değil, en asil erdemin, adalet erdeminin şekillendirdiği adli davalarla yargılamaktır. Hukukun üstünlüğünü bu kez de anayasal olarak kurumsallaştırmayı başaramazsak korkarım ki gelecek kuşaklar hepimizi lanetleyecektir. Bu tür tarihî bir yanlışın müsebbibi olmayalım ve bu ağır vebalin altına girmeyelim.

Son olarak size Fuat Avni'nin kim olduğundan söz etmek isterim. Fuat Avni paralel AKP'dir, AKP'nin kılcal damarlarına kadar girmiş, kendi yarattığı bir paralel devletin adıdır. Bir kişiden ibaret de değildir. Fuat Avni, en çok AKP'li görünen ve Cumhurbaşkanına en çok iltifat eden insanlardan oluşmaktadır. Ne yazık ki meşruiyet dışına çıkarsanız sonuçları gayrimeşru oluyor.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.