Dolar 32,3517
%-0.4
Euro 34,7860
%-0.06
Altın 2.397,590
%-1.04
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentte hayat durdu, emekçiler iş bıraktı: İzmir'de günlerden #anKARA

Kentte hayat durdu, emekçiler iş bıraktı: İzmir'de günlerden #anKARA

Cumartesi günü Ankara’da gerçekleşecek Barış Mitingi öncesinde gerçekleşen terör saldırısının ardından iki günlü genel grev ilan eden işçi ve memur sendikaları İzmir’de ilk anma etkinliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde düzenledi. Başkentteki kanlı terör saldırısında yaşamını yitiren yüzü aşkın vatandaşı anan İzmirliler siyahlar giyerek, “Korkmayacağız, yılmayacağız” mesajı verdi. Büyükşehir önünde anma: Kocaoğlu ne mesaj verdi'

  • Ege Postası
  • 12.10.2015 - 11:15
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Terör saldırısının yaşandığı 10:04 saatinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak bir anma etkinliği düzenleyen yüzlerce emekçiye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri de destek verirken, İzmirliler belediye sarayı önüne karanfiller bırakarak terörü kınadı.



İZMİR’DE YAS GÜNÜ, HER YERDE GREV VAR
Sabah mesai saatlerinin başlangıcı ile birlikte greve giden İzmirli emekçiler, Büyükşehir Belediyesi önünde bir anma töreni düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü olan memur sendikalarından TÜM-BEL-SEN, TÜM-YEREL-SEN, işçi sendikalarından DİSK Genel-İş ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile düzenlenen anmaya siyasiler de katılım sağlayarak, personele destek verdi.



İş bırakan yüzlerce işçi, siyahlar giyerek belediye sarayı önüne karanfiller bırakırken, Cumartesi günü Ankara’ya giden ve terör saldırısına tanık olan İzmirli emekçiler, yaşanan üzücü olayı ve detaylarını mesai arkadaşları ile paylaştı. Anma etkinliği süresince “Savaşa hayır, barış, emek şimdi”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.



KOCAOĞLU: TERÖRÜN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ
Belediye personeline seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleşen merhum saldırıda yaşamını yitirenleri anarak, terörü kınadı ve emekçilere destek mesajı verdi. Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini hatırlatarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ulu Önder Atatürk bu sözleri ile ülkemiz korundu ve Türkiye 90 yıl boyunca Ortadoğu bataklığına sürüklenmedi. “Ne zaman dış politikada Ortadoğu’da, İslam aleminde bizim yöneticilerimiz oyun kurmaya kalktı; başımıza bu olaylar geldi. O tarihten itibaren, her gün bir problemle karşı karşıyayız. AKP’nin sürdürdüğü dış politika iflas etti. Ülkenin her tarafında katliamlar yaşanıyor. Biz bu ülkenin sahipleriyiz. Başka gidecek yerimiz yok. 78 milyon insan aynı gemideyiz. Ülkenin iktidar uğruna, kişisel menfaatler uğruna ötekileştirilerek, etnik köken, mezhep ayrılıkları körüklenerek bu hale geldiği malum. Biz bunlara alet mi olacağız' Ancak gelinen noktada görüyoruz ki, dış politika iflas etmiş durumdadır. Tüm dünya bunu gördü, ama ceremesini biz çekiyoruz. Ülkemizde terör katliamları yaşanıyor. Ülkemizin iktidar, kişisel menfaatler ve çıkar uğruna bu hale geldiği hepimizin malumu… Biz bunlara alet mi olacağı? Terörün karşısında dimdik duracağız. Demokratik yollarla hakkımızı aramaktan başka çare yok. Protesto edeceğiz ama provokasyona gelmeyeceğiz. Tepkimizi demokratik yollarla dile getireceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız. Yok olan birlik ve beraberliğin tesis edilmesi görevi bize kalmıştır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.