Dolar 32,1367
%-0.08
Euro 35,0978
%0.02
Altın 2.468,450
%0.03
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkentteki bombalı saldırı Dikili'de protesto edildi

Başkentteki bombalı saldırı Dikili'de protesto edildi

Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin ise yaralandığı bombalı saldırı tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Dikili İlçesi’nde de protesto edildi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2015 - 09:30
İZMİR - Ankara Garı'nda ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingi için toplanan kalabalığın arasında kısa aralıklarla iki bomba patlaması sonucu 95 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Ankara'daki mitinge Dikili'den de çeşitli emek ve meslek örgütlerine mensup 42 kişi bir otobüsle gitmişti. Bombaların patladığı anda alanda bulunan Dikili kafilesinden sadece bir kadın ayaklarından yaralandı. Daha sonra yola çıkan kafile geç saatlerde Dikili’ye vardı.
 
Bugün ise Dikili Atatürk Meydanı’nda yüzlerce kişi bir araya gelerek, Başkentte yaşanan bombalı saldırıyı protesto etti. Dikili Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği protesto gösterisine CHP, HDP, ÖDP, KESK, DİSK, Eğitim-Sen, SES, Tüm-Bel-Sen, Birleşik Haziran Hareketi, Alevi Kültür Derneği, Dikili Kadın Platformu destek verdiler. Protestoya Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, HDP eş Başkanları Rauf Acar, Emine Yıldırım’da katıldılar.


 
“Zulmün döktüğü kanda, zalim boğulacaktır”, “Dikili barış istiyor”, “Savaşa hayır, yaşasın dünya barışı” pankartlarının açıldığı protesto gösterisinde, “AKP halka hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları atıldı. Daha sonra terör olaylarında yaşamını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
Protesto sırasında Dikili Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Dikili Eğitim-Sen dönem sözcüsü Zülfali Aras; “Barış umuduyla, kardeşlik, sevgi, dostluk talebiyle Ankara’da umutları birleştiren yoldaşlarımıza hunharca, vahşice bir katliam gerçekleştirildi. Bizler bu katliamın kim eliyle gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz” diye konuştu. Aras; “Emek, barış, demokrasi için düzenlenen mitingde, binlerce polisin gözleri önünde bomba patlattılar. 96 kardeşimiz yaşamını kaybetti. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombalayanları tanıyoruz. Katiller 400 milletvekili alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir” dedi.
 
Dikili Atatürk Meydanı’nda yapılan protesto gösterisinde bir süre oturma eylemi de yapıldı. Daha sonra protestoya katılanlar sessizce dağılarak eylemi sona erdirdiler. (Oben Ulu-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.