Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
#anKARA yası var

#anKARA yası var

Düzenlenen toplantıda Ankara'da yaşanan kanlı terör eylemini kınayan İzmirli emek ve demokrasi güçleri aldıkları iki günlük grev kararının ardından izlenecek yol haritasını da belirledi. Saat 11'de Basmane Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirecek olan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve diğer sivil toplum örgütleri karalar giyerek faciada yaşamını yitirenleri anacak. #anKARA yası var

  • Ege Postası
  • 11.10.2015 - 16:47
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ankara'da düzenlenecek Barış Mitingi öncesine gerçekleşen terör eylemi sonrasında yaşamını yitiren yüzlerce vatandaş, İzmir'de gerçekleşecek "kara eylem" ile anılacak.


İZMİR'DE "SİYAH" VE "SESSİZ" ANMA
Gerçekleştirdikleri basın toplantısında İzmir'de iki günlük genel grev ilan ettiklerini duyuran sendika, sivil toplum örgütü ve meslek odaları binlerce kişiyle alanlara inecek. Saat 11:00'da Basmane Meydanı'nda toplanarak Gündoğdu Meydanı'na yürüyecek olan binlerce İzmirli burada denize karanfiller bırakarak, terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşları anacak. Siyah giyinerek sokağa inecek olan İzmirli emek ve demokrasi güçleri yürüyüşe flamasız ve bayraksız gelme kararı aldı.


"BARIŞ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ, YILMAYACAĞIZ"
Düzenlenecek kitlesel yürüyüşle ilgili bilgi veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yüreği emekten, demokrasiden, özgürlükten yana atan tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak, "Yarın İzmir'de yas günü. Ankara'da yaşamını yitiren kardeşlerimizi anacağız. Yarın ve Salı günü, yastayız, isyandayız, grevdeyiz. Bu ülkede insanlar ölüyor. Biz kimsenin rengine, diline, dinine, etnik kökenine, mezhebine, inancına, ideolojisine bakmadan inadına kardeşlik, inadına barış demeye, meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz bu ülkeye kardeşlik gelene kadar devam edecek, yılmayacağız. Barış uğruna yaşamını yitiren kardeşlerimiz için İzmir bir günlüğüne de olsa karaya bürünecek. Biz tüm emek örgütlerine, sendikalara, siyasi partilere, derneklere, odalara, tüm yerel yöneticilere ve sivil toplum kuruluşlarına bu barış mücadelesine destek olma, alanlarda barış için omuz omuza yürüme çağrısı yapıyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.