Dolar 32,4603
%0.07
Euro 34,8791
%0.4
Altın 2.433,070
%-0.23
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Ata’sına sahip çıkıyor

Karşıyaka Ata’sına sahip çıkıyor

Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos’ta başlattığı “Karşıyaka Cumhuriyeti’ne Sahip Çıkıyor” etkinlik dizisini 10 Kasım’da da devam ettirecek.

  • Ege Postası
  • 08.11.2012 - 13:25
İZMİR -Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos’ta başlattığı “Karşıyaka Cumhuriyeti’ne Sahip Çıkıyor” etkinlik dizisini 10 Kasım’da da devam ettiriyor. Ölümünün 74. Yıldönümünde Ulu Önder Atatürk’ü genç nesillere en iyi şekilde anlatma gerekliliğinin her zamankinden daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Cumhuriyet’in çocukları olarak, ülkemize, bayrağımıza ve Atamıza sahip çıkmak bizim başlıca görevimizdir. Bunu hiç unutmadık. Ve unutturmayacağız” dedi.

“Çoban Ateşi” Karşıyaka’da yanacak

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerin ilki, 10 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. “Atatürk’ü Anlamak ve Anlatmak” başlıklı söyleşiye, yakın tarih üzerine çalışmalarıyla tanınan gazeteci Gürkan Hacır konuşmacı olarak katılacak. Söyleşinin ardından ise, Gürkan Hacır’ın “Çoban Ateşi: Cumhuriyet’e Tanık Yüz’ler” isimli belgeseli gösterilecek.

Aynı günün akşamı saat 20.30’da ise, Mavişehir Spor Salonu’nda Karşıyaka Belediyesi ve İZSİAD işbirliğiyle muhteşem bir konser düzenlenecek. “İzmir Atatürk’ü Şarkı ve Şiirlerle Anıyor” konserinde ünlü sanatçı Volkan Konak, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alacak. Sanat Danışmanlığını Akgün Çavuş’un yaptığı konsere Kenan Işık da şiirlerle renk katacak.

10 Kasım’da Karşıyaka’daki resmi törenlerin adresi ise Karşıyaka Hükümet Konağı önü olacak. 9’u 5 geçe yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, çelenk koyma töreni gerçekleşecek. Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programı da saat 10.00’da Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Karşıyakalı Bisikletçiler “Ana’dan Ata’ya” Gidiyor


Öte yandan, 10 Kasım’da Anıt Kabir’de buluşmak üzere 81 ilden yola çıkacak bisikletçilere katılacak olan Karşıyakalı ekipte, 9 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından uğurlanacak. “Ana’dan Ata’ya” sloganıyla yola çıkacak olan Karşıyakalı bisikletçiler için düzenlenecek uğurlama töreni Zübeyde Hanım Anıt Mezarı önünde gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Belediyesi’nin her 10 Kasım haftasında gerçekleştirdiği “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” ise 11 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da Anayasa Meydanı’ndan başlayacak koşu Zübeyde Hanım Kabri’nde sona erecek. Koşuya katılanlara katılım belgesi, kategorilerinde ilk üçe girenlere madalya verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.