Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalılar kışın da yüzebilecek

Bornovalılar kışın da yüzebilecek

Bornova’da yarı olimpik havuzlarda kışın da yüzme keyfi Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te hizmete açtığı yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk, genç, yetişkin ve kadınlara yönelik yüzme kurslarına kışın da devam ediyor. Kış dönemi 10 Kasım Pazar günü başlıyor. 6-15 yaş ve 15 yaş üstü olarak gerçekleştirilen kurslara isteyen herkes kayıt yaptırabiliyor. Kış dönemi kursları 2013 Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Bu tarihten sonra da yaz dönemi kursları başlayacak. Böylece Bornovalılar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 12 ay olimpik havuzlarda yüzme keyfi yaşayacak

  • Ege Postası
  • 08.11.2012 - 11:51
İZMİR -Yaptığı rekor yatırımlarla adından söz ettiren Bornova Belediyesi sosyal işler ve spor faaliyetlerinde de örnek oluyor. 1.5 yıl önce hizmete açılan Işıkkent Spor Tesisleri’nde yarı olimpik havuzlarda yaz boyunca yüzme keyfi yaşayan her yaştan Bornovalı bu zevki kışın da almaya devam ediyor. Kış dönemi 10 Kasım Pazar günü başlıyor. 6-15 yaş ve 15 yaş üstü olarak gerçekleştirilen kurslara isteyen herkes kayıt yaptırabiliyor. Kış dönemi kursları 2013 Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.
Çocukların yanısıra özellikle yetişkin ve kadınlara yönelik yüzme kurslarına da ağırlık verilen Işıkkent Spor Tesisleri’nde Pazartesi hariç her gün kurslar düzenleniyor. Mesai saatleri içinde yüzme kurslarına katılma imkanı bulamayan İzmirliler için 19.30-20.30 seansı da var. Havuz suyu kalitesinin yüksek standartlara göre sürekli kontrol edildiği tesislerde genel yüzme kurslarının yanı sıra her sabah bayanlara özel seans da uygulanıyor.
Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme kurslarına katılan çocuklar, gençler ve yetişkinler, 10 eğitmen ve 4 cankurtaran eşliğinde eğitim alıyor. Kurslarda yüzme bilenler ve bilmeyenler ayrı ayrı ders alıyor. Cuma günleri ise sosyal hizmet programı kapsamında engelliler ve maddi durumu yetersiz vatandaşlara ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor. Sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar hizmet verilen tesiste günde 4 ayrı grup için eğitim imkanı veriliyor. Ayrıca vatandaşlara tesislere ulaşım için servis hizmeti de sunuluyor.
Fiziki yatırımların yanı sıra sanat, kültür ve spor alanında da yurttaşlara en geniş şekilde hizmet vermek için projeler ürettiklerini belirten Bornova Belediye Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova’da sporun her dalında elimizden gelen katkıyı koymaya çalışıyoruz. Bu katkılar gençlerimizin ve ülkemizin geleceği için çok önemli. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki yüzme kurslarımız büyük ilgi görüyor. Türkiye’ye örnek olan tesisimizde verilen eğitimin kalitesi oldukça yüksek. Yüzme eğitmenlerimiz katıldıkları yarışmalardan ödüllerle dönüyorlar. Bu da bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bornova’da yurttaşlarımıza 12 ay boyunca yüzme imkanı sunuyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.