Dolar 32,2530
%-0.08
Euro 34,8302
%0.02
Altın 2.425,500
%0.02
Bist-100 10.100,00
%0.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’den Selanik’e kriz yönetimi

İzmir’den Selanik’e kriz yönetimi

Selanik Ticaret Odası yöneticileri, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı ziyaret ederek ülkede devam eden ekonomik krizden çıkış için tüyo aldı

  • Ege Postası
  • 08.11.2012 - 10:43
İZMİR -Ekonomik yerel yönetim anlayışıyla ekonomik anlamda bir kentsel dönüşümün kapısını açan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Selanik Ticaret Odası üyelerini konuk etti. Yunanistan’da devam eden kriz sürecinde Türkiye ile işbirliğinin önemli fırsatlar yaratacağını vurgulayan heyet, Başkan Tartan’ın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.
Selanik Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Georgios Iliadis, Yunanistan’ın en büyük ikinci odası olduklarını belirterek 55 bin üyenin sevgisini getirdiklerini söyledi. Iliadis, “Yunanistan ciddi bir ekonomik krizden geçiyor. Pazarda ciddi sorunlar var. Gerek sanayici, gerek tüccarlar olarak vazgeçmiyoruz; çaba gösteriyor, savaş veriyoruz. Sadece ülkemizi değil bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Özellikle Türkiye’yle ortak bir geçmişimiz ve tarihimiz var ama içinden geçtiğimiz süreç de bizi bir araya getiriyor. Bizim bir arada olmamız büyük fırsatlar yaratıyor. Bu aşamada sizlerin fikirleri ve önerileri bizim için çok değerli” diye konuştu.

“Tarih bizi haklı çıkardı”

Türkiye’nin de benzer bir kriz yaşadığı bir dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığını anlatan Başkan Tartan, yurtsever sanayiciler ve girişimci işadamları sayesinde krizin aşıldığına dikkat çekti. Türk-Yunan dostluğuna da değinen Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türk ve Yunan ilişkilerine önem veren bir başkanım. Milletvekilliği dönemimde Parlamentoda Türk Yunan Dostluk Grubunu kurdum. Biz bundan 25 yıl önce, uçaklar uçarken gemiler birbirine karşı yüzerken Türk-Yunan dostluğu dedik. Oysa şimdi herkesin dilinde dostluk var. Demek ki tarih bizi haklı çıkardı. Bundan sonra da başta ekonomi, turizm, kültür, sanat, spor alanlarında olmak üzere ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz. Sizin yaşadığınıza benzer bir dönemde bakanlık yaptım. Özellikle yurtsever sanayiciler ve girişimci ticaret erbabının girişimleriyle kriz aşıldı. Eminim ki Selanik’teki 55 bin yurtsever de Yunanistan’ın bu krizi aşması için büyük emek veriyor.”

Selanik kent yaşamını yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, izlenimlerini de heyetle paylaştı. Selanik’in turizm potansiyelini ciddiye almalarını tavsiye eden Tartan, özellikle Türk turistlerin ciddi boyutta döviz bırakacaklarına dikkat çekti. Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Selanik en sevdiğim şehirlerden biri. Öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu kent. Ayrıca İzmir’e benzettiğim çok yönü var. Geçtiğimiz bayramda Selanik’te dört gün geçirdik. Cumartesi 14.00- 15.00 gibi oradaydık. Bir baktık her yer kapalı. Aynı şekilde Pazar günü de kapalı. Biz 40 kişiye yakın bir gruptuk. Sadece restoranda yemek yedik ve döndük. Orada tatil için ayırdığımız parayı harcayacak yer bulamadık. Bence Yunanistan’ın bu konuyu masaya yatırması lazım. Ülkenin birçok kenti, özellikle de Selanik turizm bölgesi. Ülkelerin gelişiminde en büyük kaynak ise ticaret. Turizmi canlandıracak ufak ama önemli değişiklikler ve ciddi bir ticari atak Yunanistan’a bu zor dönemi atlatması hatta sonrasında gelişim göstermesini sağlayacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.