Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'ın rüyası gerçek oluyor

Karabağlar'ın rüyası gerçek oluyor

Uzundere Rekreasyon Alanı yapım çalışmalarını hızla sürdüren Karabağlar Belediyesi, ilçeye ekonomik hareketlilik katacak bir tesis için daha yola çıkmaya hazırlanıyor. Uzundere bölgesinde yapılması planlanan mobilyacılar ve matbaacılar sitesi ile on bin kişiye istihdam yaratmayı hedefleyen ilçe belediyesi, zemin etütleri tamamlanan proje için önümüzdeki dönemde proje hazırlıklarına başlayacak.

  • Ege Postası
  • 10.09.2013 - 12:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi, uzun süredir yer arayışında olduğu mobilyacılar projesini hayata geçirmek için Gaziemir’deki yapımı devam eden yeni fuar alanının karşısında ve Uzundere Rekreasyon Alanı yakınında yer alan yerleşime kapalı bölgeyi seçti. Üç senelik çalışmanın sonucunda Uzundere’de yer alan bölgenin jeolojik zemin etütlerini tamamlayan belediye, mobilyacılar ve matbaacılar sitesi olarak hayata geçecek projenin olduğu söz konusu alanda geniş çaplı bir üretim üssü kuracak. İlçede istihdam ve ekonomik canlılığı arttırması beklenen proje sayesinde 10 bin vatandaşa da istihdam yaratmayı hedefleyen ilçe belediyesi proje sayesinde, mobilyada marka olma yolundaki hayalini de gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor.

HEM MOBİLYACILAR, HEM DE MATBAACILAR SİTESİ

Uzundere Mobilyacılar ve Matbaacılar Sitesi adı ile hazırlanan proje doğrultusunda, sanayi sitesi biçiminde 500 metrekarelik 2 katlı atölyeler yapılması planlanan alanda özel sektör ile işbirliği yapılacak. Bacasız sanayi faaliyetleri yürüten iki sektörü de bir araya getirecek olan belediye, bölgenin heyelan riski taşıyan alan olması sebebi ile imarda bazı kısıtlamalara gidecek. alınan zemin etütleri doğrultusunda alanın yüzde 70’inde tesisleşme sağlanırken, yüzde 30’u ise park, yeşil alan ve yol gibi kamusal alan olarak ayrılacak. İlçe genelinde mobilyacılık faaliyetlerini ufak atölyelerde yürüten işletmeleri de projeye dahil eden Karabağlar Belediyesi, önceliği üretim faaliyetlerini zor koşullar altında gerçekleştiren bu firmalara verecek.

ÜRETİM UZUNDERE’DE, SATIŞ DA YEŞİLLİK CADDESİ’NDE


Konumu itibarı ile yeni fuar alanı ve Uzundere Rekreasyon Alanı gibi iki önemli noktaya yakın olan ve yakın zamanda büyük bir hareketlilik içerisine girmesi beklenen alanda yer alan mobilyacılar ve matbaacılar sitesinin önümüzdeki yıllarda ilçeyi her iki sektörde de söz sahibi haline getirmesi bekleniyor. Projenin ikinci ayağında mesleki eğitim yer alırken, önümüzdeki aylarda yeni belediye hizmet binasına taşınacak olan ilçe belediyesi, boşaltacağı mülkü de Karabağlar Mobilya Meslek Yüksek Okulu yapmayı hedefliyor. Mesleki eğitim sağlamak için kentteki üniversitelerle görüşmelerini sürdüren Karabağlar Belediyesi, büyük kısmı Yeşillik Caddesi üzerinde yer alan üretimin Uzundere’ye kaydırılması ile birlikte bu alanları da farklı şekilde kullanacak. Yeşillik Caddesi üzerinde yer alan söz konusu alanları özel sektör ile birlikte imara uygun şekilde yeniden elden geçirmeyi ve tesisleştirmeyi de planlayan belediye, bu alanları “Vitrin” olarak kullanacak. Projenin tamamı ile hayata geçirilmesi ile birlikte Uzundere üretim, Yeşillik Caddesi ise satış ve sergi üssü olarak ilçeye katkı sağlayacak.



KÜRÜM: EKONOMİK KALKINMA VE MARKALAŞMA YARATACAĞIZ


Proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, en zor olan kısmın jeolojik zemin etütleri olduğunu hatırlatarak, projenin hayata geçmesi için önündeki bürokratik engellerin de aşılmak üzere olduğunu müjdeledi ve şunları kaydetti; “Jeolojik olarak sakıncalı olan bu alan atıl durumdaydı. İlçeye çok büyük katkılar sağlayacak bu proje ile o alanı da iyi bir şekilde değerlendirmiş olacağız. Bizim hep bir hayalimiz vardı. Karabağlar’ı ekonomik olarak güçlü ve söz sahibi bir ilçe yapmak adına mobilyada markalaşmak istiyorduk. Mobilyacılar ve Matbaacılar Sitesi olarak düşündüğümüz bu proje sayesinde bunu başaracağız. Devam eden bir diğer projemiz olan Uzundere Rekreasyon Alanı’na da yakın bir bölgede bulunan bu alan sayesinde, yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Biz bir yandan Karabağlar’a has bir mobilya üreteceğiz, bir yandan da mesleki eğitim vererek tasarımcılar yetiştireceğiz. Liseyi bitiren ya da okula gidemeyen bir dünya gencimiz iş bulamıyor. Vatandaşlarımıza sahip çıkarak hem mesleki eğitim verecek, hem de istihdam yaratacağız. Projemiz hayata geçtiğinde, Karabağlar mobilyası hem Türkiye’de hem de dünyada tanınan bir marka olacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.