Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da kurtuluş günü Candan Erçetin’le  kutlandı

Bornova’da kurtuluş günü Candan Erçetin’le kutlandı

Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu’nu Candan Erçetin konseriyle kutladı. Konserin yapıldığı Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran 10 binden fazla İzmirli Erçetin’in şarkılarına eşlik etti. 9 Eylül coşkusunun yaşandığı Meydan’da konserin ardından binlerce Bornovalı Başkan Sındır’la birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi

  • Ege Postası
  • 10.09.2013 - 10:28
İZMİR- İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül, Bornova Belediyesi’nin organizasyonunda önce sabah saatlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e baktığı, Türk askerlerinin İzmir’e ilk girdiği yer olan Belkahve’deki törenle kutlandı. Akşam ise ünlü sanatçı Candan Erçetin’in konseriyle coşku doruğa çıktı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki konseri 10 binden fazla Bornovalı ve İzmir’in çeşitli yerlerinden gelen yurttaşlar izledi.

Sahnede yaklaşık 2 saat kalan Candan Erçetin en sevilen şarkılarını söyledi. Erçetin haraketli parçalarının yanısıra 9 Eylül coşkusunu yansıtan şarkılarla Meydan’ı inletirken, ‘İzmir’in Kavakları’, ‘Vardar Ovası’ türkülerini ve ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını 10 bin kişilik koroyla seslendirdi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, şarkılarıyla Bornovalılara 9 Eylül coşkusunu yaşatan Candan Erçetin’e plaket verdi. 9 Eylül’ün Türkiye’nin bağımsızlığının sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Sındır, “Bornova’nın ve İzmirimizin kurtuluşunun 91. Yıldönümünü kutlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Dönemin İngiltere Başbakanı Lloyd George’nin İngiltere Parlamentosu’nda 1922 yılında yaptığı bir konuşmayı hatırlatan Başkan Sındır, “George, ‘Yüzyıllar çok nadir dahi yetiştiririr. Ne yazık ki o dahi bizim yüzyılımızda Mustafa Kemal Atatürk olmuştur’ diyerek Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider olduğunu anlatmıştır. Hepimiz onun neferiyiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bornova’ya ilk giren Yüzbaşı İbrahim Hakkı, İzmir’e gelen Korgeneral Fahrettin Altay olmak üzere onlarla birlikte mücadele eden kahraman Türk ordusunu, bu kurtuluş ve özgürlük mücadelesinde kaybettiğimiz bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, özlemle anıyoruz. Türk bayrağımızı özgürce dalgalandırabiliyorsak onlara borçluyuz” diye konuştu.

Candan Erçetin Bornovalılarla birlikte 9 Eylül’ü kutlamaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

Başkan Sındır konserin ardından 10. Yıl Marşı’nı Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran İzmirlilerle birlikte söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.