Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova kışa hazır

Balçova kışa hazır

Yaz ayları boyanca alt yapı çalışmalarını ağırlık veren Balçova Belediyesi kışın yaşanacak sorunların önlemini tek tek alıyor.

  • Ege Postası
  • 10.09.2013 - 10:30
İZMİR- Düzensiz şehir yapılaşması ve coğrafi özellikleri nedeniyle yıllardır su baskınları ile karşı karşıya kalan Balçova, son yıllarda yapılan alt yapı çalışmalarının meyvesini almaya başladı. Bu çerçevede yaz aylarını da iyi değerlendiren belediye ekipleri; bir yandan rögarları yeniledi, yeni yağmur suyu kanalları açtı, MOBESE Sistemini genişleterek güvenliği en üst seviyeye çıkardı, diğer yandan da jeotermal, doğal gaz ve internet kablo döşenmesi nedeniyle bozulan sokakları elden geçirdi. Balçova’daki tüm parkların yapısı halkın sağlıklı bir şekilde faydalanması için yeniden dizayn edildi.

Balçova da su baskınlarının bir kader gibi görüldüğünü ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz Balçova’da bunun bir kader olmadığını doğru planlama ile çözüleceğini gösterdik. Yeni yapılaşma olan bölgelerde yollar ve sokaklar açarak o bölgelerde trafik akışının rahatlatmasını sağladık. Özellikle su baskınları ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte doğru bir planlama yaparak çalışmalara başladık. Çalışmaları kendi öz kaynaklarımızla ve ekiplerimizle yaptığımız için bazen uzayabiliyor. Ancak buradan yaptığımız tasarruf ile eğitime ve sosyal projelere kaynak aktarıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.