Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kara kıtaya dost eli

Kara kıtaya dost eli

İzmir Konak Belediyesi ile Batı Afrika Sierra Leone Cumhuriyeti’nin Freetown Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 10:41
İZMİR - İzmir Konak Belediyesi ile Batı Afrika Sierra Leone Cumhuriyeti’nin Freetown Belediyesi arasında sanatsal, kültürel, sosyal, sportif, turizm, ekonomik alanlarda işbirliğini geliştirmek ve dostluğu pekiştirmek amacıyla işbirliği protokol imzalandı. Daha sıkı ilişkilerin yaşanması adına atılan tarihi imza her iki tarafta da sevgi, dostluk ve barış rüzgarı estirdi.
Batı Afrika Sierra Leone (Aslanlı dağlar) Cumhuriyeti’nin Freetown Belediye Başkanı Boday Gibson ve Sierra Leone BİE Delegesi Philip Conteh ziyaretine İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Güney Afrika İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın’ın da eşlik etti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Freetown Belediye Başkanı Boday Gibson’ın imzaları büyük coşku ve mutluluk içinde atıldı.
Türkiye’ye ve İzmir’e ilk kez ziyarette bulunduklarını kaydeden Freetown Belediye Başkanı Boday Gibson, 1961yılında İngiliz himayesinden kurtularak bağımsızlıklarını kazandıklarını ancak, 2002’yılında sona eren ve 11 yıl süren bir iç savaş yaşadıklarını söyledi. Gelişmeye çalışan bir ülke olduklarını ifade eden Gibson, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, Konak’la işbirliği protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
EXPO’da oyları İzmir’e
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, EXPO kapsamında İzmir’i yakından tanımak için İTO’nun davetlisi olarak İzmir’e gelen Batı Afrika Sierra Leone Cumhuriyeti heyetine Konak İlçesi hakkında da bilgiler verdi. Sierra Leone BİE Delegesi Philip Conteh ise EXPO sürecinde olan İzmir’i çok beğendiklerini ve 2020 EXPO adaylık sürecinde şansının büyük olduğunu ifade ederek, 2014 seçimlerinde oyunu İzmir için kullandığını, bu seçimlerde de yine favorisinin İzmir olduğunu kaydetti.
Her iki belediye başkanı da İzmir ve Freetown belediyesi arasında turizmin gelişmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.