Dolar 32,4084
%0.09
Euro 34,5528
%-0.1
Altın 2.380,780
%0.02
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyanet İşleri Başkanı, Kocaoğlu'nu ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı, Kocaoğlu'nu ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Görmez’e Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile İl Müftüsü Prof.Dr.Ramazan Muslu da eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 25.03.2013 - 16:55
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görmez’in kendilerini ziyaret ederek incelik gösterdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Tüm İzmirli hemşehrilerimin size hümmet ve muhabbetlerini iletmek istiyorum. Tüm İzmirliler adına hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na güzel karşılamasından dolayı teşekkür etti. Yeni görevine başlayan il müftüsü ve diğer din görevlileriyle biraraya gelmek için İzmir’de olduğunu kaydeden Görmez, “Tüm İzmirliler’i ziyaret etmek mümkün değil ama onların şehirlerinin eminini ziyaret etmekten mutluyum. Sayın Başkan’dan çok güzel şeyler duydum. İslam irfan geleneğinden, ‘birlik içinde çokluk, çokluk içinde birlik’ diye bir felsefe vardır. Bu felsefeyi İzmir’de görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. İzmir’in, ülkemizin hatta coğrafyamızın farklı bölgelerinden farklı kökenleri olan tüm insanların barış içinde buluşturması son derece önem arz ediyor. Bu barış ve huzurun İzmir’den hiç eksik olmamasını yüce Allahımızdan niyaz ediyorum” diye konuştu. Görmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı planları dahilinde 20 dönümlük alanda bir protokol cami yapılacağını öğrenmekten de memnun olduğunu dile getirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Kuran-ı Kerim tefsiri, Yunus Emre’nin ‘Divan’ ve Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserlerini hediye ederken, Başkan Kocaoğlu da konuğuna İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin gümüş maketini armağan etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.