Dolar 32,2854
%0.13
Euro 34,8179
%0.05
Altın 2.452,560
%0.83
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da uluslararası şiir günleri geleneksel hale gelecek

Bornova’da uluslararası şiir günleri geleneksel hale gelecek

Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Bornova Şiir Günleri, üç gün boyunca onlarca şairi ağırladı. Onur konukları Ahmet Oktay ve Adonis’in şiir anlayışlarının her yönüyle ele alındığı Uluslararası Bornova Şiir Günleri kapsamındaki Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu konseri de büyük ilgi gördü. Uluslararası Bornova Şiir Günleri’nin henüz ilk kez gerçekleştirilmesine rağmen İzmirlilerden büyük ilgi gördüğünü ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, etkinliğin geleneksel hale geleceğini açıkladı

  • Ege Postası
  • 25.03.2013 - 12:15
İZMİR - Bornova Belediyesi, Uluslararası Bornova Şiir Günleri'nde, Paris'te yaşayan Suriye kökenli Lübnan vatandaşı Adonis ile toplumcu gerçekçi şiirin öncü isimlerinden Ahmet Oktay'ı onur konuğu olarak İzmirlilerle buluşturdu. Etkinliğin şair konukları arasında Oruç Aruoba, İsmail Mert Başat, Muhammed Bennis, Şeref Bilsel, Ali Cengizkan, Refik Durbaş, Betül Dünder, Metin Fındıkçı, Tamer Gülbek, Bahadır Gülmez, Cenk Gündoğdu, Kenan Işık, Emel İrtem, Faris Kuseyri, Emirhan Oğuz, Ahmet Oktay, Mustafa Şerif Onaran, İlker Özdemir, Demir Özlü, Hüseyin Peker, Kenan Sarıalioğlu, Ülkü Tamer, Halim Yazıcı da vardı.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Sevda Şener Sahnesi'nde gerçekleşen Uluslararası Bornova Şiir Günleri, şiir ve edebiyat severler büyük ilgi gösterdi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın Ahmet Oktay ve Adonis’e plaket verdiği Şiir Günleri’nde müzik dinletileri ve çeşitli gösteriler de yer aldı. Etkinliğin son gününde katılımcı bütün şairler kendilerine ait birer şiiri okuyarak İzmirlilere edebiyat şöleni yaşattı. İzmirliler, dinletilerin yanı sıra fuayede şairlerle sohbet etme imkanı da buldu.

Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu konserinin gerçekleştiği Bornova Belediyesi Nikah Salonu dolup taştı. ‘Bülbülüm Altın Kafeste’, ‘Zeynep’ gibi unutulmaz eserleri kendilerine has yorumlarıyla seslendiren ikili ilgiyle dinlendi.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’na plaket veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Uluslararası Bornova Şiir Günleri’nin henüz ilk kez gerçekleştirilmesine rağmen İzmirlilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Etkinliğin geleneksel hale geleceğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu’na teşekkür etti. İkilinin müziklerinin felsefi bir derinliğinin olduğunu söyleyen Başkan Sındır, “Uluslararası Bornova Şiir Günleri boyunca hem müziğin hem de şiirin derinliklerine indik. Katılan ve izleyen herkesi seneye daha büyük kültür merkezlerinde, daha büyük salonlarda buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.