Dolar 32,4542
%0.23
Euro 34,6433
%0.16
Altın 2.391,490
%0.47
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tatı, stat konusunda 'gemileri yaktı'

Başkan Tatı, stat konusunda 'gemileri yaktı'

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında yaşanan stat tartışmaları devam ederken, Tatı’dan sert açıklamalar geldi. Tatı düzenlediği basın toplantısında, stat duvarlarını yıkması nedeniyle kendisine tepki gösterenleri eleştirdi, yaptığı işlemin yasal olduğunu , hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti ve, “Deliliği kabul ediyorum. Benim köküm Selanik…Akıllı insanlar ülkeyi ne hale getirdi hepimiz gördük.Benim elimde yasal belgeler var. Buca için gerekirse yatarım. Buca’da rant peşinde olanların tekerine çomak sokmaya devam edeceğim” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.03.2013 - 13:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - BUCA Belediyesi'ne ait iş makinalarının geçtiğimiz günlerde Buca İlçe Stadı'nın dış cephe duvarlarını kaçak olduğu gerekçesiyle yıkması kentte büyük yanı uyandırmıştı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, belediyede düzenlediği basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu. Stat duvarlarını yıkması nedeniyle kendisine tepki gösterenleri eleştiren Tatı, yaptığı işlemin yasal olduğunu kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti ve, “ Buca için gerekirse yatarım. Buca’da rant peşinde olanların tekerine çomak sokmaya devam edeceğim” dedi.Yapılan basın açıklamasının ardından Tatı ve salondakiler ellerinde pankart ve dövizlerle Buca İlçe Stadı’nın önüne yürüdü.

KAPLAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Buca İlçe Stadı'nın belediye tarafından duvarlarının yıkılmasının yankıları devam ediyor. Yapılan yıkıma ilk tepki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’dan gelmiş mülkiyeti hala GSGM'de olan tesiste yıkım yapmanın hukuksuzluk olduğunu belirten Kaplan, “hiçbir yazışma yapmadan, haber vermeden duvarları yıkmaları yanlış” demişti. Kaplan’ın ardından İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi de Tatı’ya çağrı yaparak, “Yeni tesisler kazanmadan eldeki güzelim stat niye yıkılı? Hiç anlamış değilim. Yıllardır hizmet gören, Buca gençliğine ve İzmir takımlarına ev sahipliği yapan, Buca Şehir Stadı’nın duvarlarını kaçak diye yıkmak da nereden çıktı'” demişti.



PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca CHP İlçe Başkanı Bekdaş Gül, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Buca Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Salonda ‘Çocuklarımıza ve torunlarımıza en büyük mirasımız yeşil bir Buca olacaktır’ , ‘ sözü herkes söyler eylem cesaret işidir’, ‘Biz Bucalıyız, yeşilimize de başkanımıza da sahip çıkarız’ pankartları dikkat çekerken, vatandaşlar da ellerinde dövizleri kaldırarak Tatı’ya destek verdi.



“4 TALEBİM OLDU”
“Buca’ya yıllardan beri yoz bir şekilde giren imar kirliliğine dur demek istiyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Tatı, göreve geldiğinden itibaren ilgili kurumlardan 4 yer talep ettiğini belirttikten sonra, “ Bir tanesi Buca cezaevi…Dedelerimizden güzel bir Buca aldık.bırakın torunlarımıza çocuklarımıza güzellik bırakamadık. Cezaevi alanı bize verilirse orayı da rekreasyon alanı yapacağız.İkinci talebim Betontaş Pazaryeri karşısında Kültür Merkezi için Maliye Bakanlığı’ndan alan istedim. 3 yıldır cevap gelmedi. De Jongh Köşkü üçüncü talebimdi. 2006 da ihale yapılmasına karar verilen yeri meclis üyeliği yaparken durdurup Buca’ya kazandırılması için çalışmalar yaptım. Belediye başkanı olduktan sonra ilk talebim engelli kardeşlerimin hizmetinde kullanılmak üzere Buca Belediyesi’ne tahsisini istemiştim. Talep reddedildi, kapalı kapılar arkasında ihaleyle özel şirkete verildi. Şuanda Buca’da ama Bucalıların değil” dedi.



SÜRECİ ANLATTI
Buca İlçe Stadı’nda yaşanan sürece değinen Tatı, 2010 yılında zemin üstünü kullanmak üzere belediyeye süresiz talep ettiğini, karşılığında yeni yapılan Buca Stadı’nın üst zeminini teklif ettiğini belirtti ve şöyle devam etti; “ O zamanki idareciler güzel demesine rağmen ‘biz sadece zemini zeminle takas ederiz’ dediler. Ardından Buca Kaynaklar’da yer önerdik. Burayı ‘kamu yararına kullanacağım’ dedim. Gelen yazıda ‘ talep uygun görülmektedir’ denildi. Her nedense bazıları devreye girerek ‘burası meydan yeşil alan olursa bir kez daha bu adam iktidar olur’ mantığıyla durduruldu.Bahaneleri gösterdiğimiz yeri beğenmemeleri oldu. 2012’nin onuncu ayında bir yazı yazdım. Kimse hiçbir cevap vermedi. Spor İl Müdürünü ziyaret ettim. Yazıdan haberi olmadığını söyledi. Yazıyı masasına koydum. 2005 yılında burasının imarıyla ilgili sıkıntı var. Kaçak tespiti var. Tribünler için yıkım kararı var. Bu kararı ben almadım. Hala bir cevap gelmemesine rağmen Buca’nın dokusuna sahip çıkmak Buca’da bir cezaevi daha istemediğimizden iki tane var çünkü duvarları ortadan kaldırdık. Hiç kimse buna ‘hayır’ demiyor. İlçemizin eli yüzü açıldı. İyi ki yıkmışız, yıllardır oranın sahibiyim diyenler ‘50 yıllık duvarlar yıkıldı’ dedi. Benim sayemde stadı gördü. Bizde yargı hızlı çalışır. Suç duyurusunda bulundu. ‘Kanunsuz ve usulsüz yıkım işlemi yapıldığından stadın kullanılamaz hale gelmiştir’ denilerek hakkımda 12 yıl hapis istemiyle savcılığa davet edildim.Sayın müdür kalk bürokrasine sor. Geçmişi nedir diye buranın…2007 tarih itibariyle yıkım kararı verildi.Yasal işlem başlatabilirdik. Yapmadık. Ancak başlatacağız. Büyükşehir Belediye Başkanım hakkında 397 yıl nasıl istendiği ortaya çıkıyor. Çarpmalarla bölmelerle bana az bile istemişler”



“DAHA ÇOK ÇOMAK SOKACAĞIM”
Stat zemininin kötü durumunu fotoğraflarla gösteren Tatı, “ Burası çayır değil, bayır değil. Spor İl Müdürü’nün spor yapılacağını iddia ettiği alan bu durumda…’Burası güzel bir stattı.Tescilli bir stattı belediye başkanı yıktı’ dedi. Deliliği kabul ediyorum. Benim köküm Selanik…Akıllı insanlar ülkeyi ne hale getirdi hepimiz gördük.benim elimde yasal belgeler var. Benim buranın üstünde rant hesabım olduğumu söylediler. Geldiğimden beri 1. 75 metre kare yeşil alanı 4,5 metre kareye çıkardım ve 10 metrekareye çıkartacağım. Benim zamanımda zenginleşen bir müteahhit olmadı. Acaba burada birilerinin bir planı mı vardı. Birileri plan yaptı son anda bir belediye başkanı duvarları yıkıp ‘görün ey Buca halkı mı’ demek istedi. Belediyeye danışmadan bakanlıktan bir takım talep ve yasalarla yüzde 10-yüzde 15’lik imarlar yapıyordu da planları mı vardı da bas bas bağırıyorlar. Yapılacak tek şey meydan. 600 bin kişilik bir ilçe…Bir tane meydanı olmayan Buca’ya en güzel meydanı yapmaya hazırlanırken yapacakları tek şey seyretmek ve alkışlamak olmalı. Ben halk için geldim rant için gelmedim. Başka hesaplarınız varsa tekerinize çomak soktuysam benimle iftaar edebilirisiniz. Daha çok çomak sokacağım. Ben olduğum sürece orada yapılanmaya izin vermeyeceğim. Gerekirse yatarım. Eylemse eylem. Söylemse söylem. Orası meydan olacak. Orası Buca’nındır" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.