Dolar 32,5038
%-0.11
Euro 34,9556
%0.36
Altın 2.430,750
%0.31
Bist-100 9.803,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli Fatih'in hayatını kabusa çeviren hastalık: 'Crohn'

İzmirli Fatih'in hayatını kabusa çeviren hastalık: 'Crohn'

Karın ağrısıyla başlayan süreç hayatını kararttı

  • Ege Postası
  • 30.11.2015 - 15:17
İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde anne ve babasıyla yaşayan Fatih Osman Karasoy'un hayatı, 2010 yılında karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurmasının ardından kabusa döndü. Kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığı olan 'Crohn' hastalığı teşhisi konulan Karasoy, çeşitli hastanelerde toplam 8 kez ameliyat oldu, bağırsaklarındaki iki deliğe iki torba bağlandı, 80 kilodan 45 kilograma kadar düştü. Konuşma güçlüğü çeken ve yürüyemez hale gelen Karasoy, tedavisinin yurt dışında bağırsak nakliyle mümkün olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım istedi.


Yeşilyurt Semti 9202 Sokak'taki bir apartmanda babası Şeref ve annesi Ayşe Karasoy ile kalan 36 yaşındaki Fatih Osman Karasoy, 2010 yılında karın ağrısı şikayetiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan kontrollerde Karasoy'a, kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığı olan Crohn hastalığı teşhisi konuldu. Ameliyata alınan Karasoy'un bağırsağına delik açıldı ve dışkısını boşaltması için torba takıldı. Alüminyum doğrama işiyle uğraşan Karasoy bu süreçte işsiz kaldı. Yeşil kart alan Karasoy, yaklaşık 1 yıl sonra Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Gastroenteroloji Servisi'nde ameliyat olan Fatih Osman Karasoy yaşadıklarını şöyle anlattı: 


"Karın ağrısı şikayetiyle 2010 yılında Dokuz Eylül üniversitesi Hastanesi'ne gittim. Orada bağırsaklarımda sorun olduğu ve hastalığın adının da Crohn olduğu söylendi. Aynı hastanede bağırsak ameliyatı oldum. Yeşil kartlı olduğum için tedavim daha sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam etti. Bu hastanede de ameliyat oldum. Bağırsaklarım yumak gibi olmuş, iki torba bağlı şu an. Aynı hastanede 'Remiket' adlı iğne seruma karıştırılarak vücuduma verilmeye başlandı. 2 ayda bir kez yapılıyordu. Remiket adlı iğneden 10 kez yapıldı. O iğneden sonra yürüme ve konuşmada güçlük çekmeye başladım ve hızla kilo verdim. Hastalığın tedavisinin Türkiye'de olmadığı söylendi. Yurt dışındaki bazı hastanelerde bağırsak nakliyle tedavisinin mümkün olduğu belirtildi. Tedavi süreci başladığında 80 kiloydum şu an 45 kiloyum. Son 2 yıldır konuşmada güçlük çekiyorum, yürüyemiyor ayaklarımı uzatamıyorum. Bir başkasının yardımı olmadığı zaman yatakta dönemiyorum bile. Sağlık Bakanlığı benim gibi hasta olanları yurt dışında tedavi ettiriyormuş. Ben de sesimin duyulmasını ve tedavi edilmeyi istiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum, tedavi edilmem için yardımcı olsunlar." 



CROHN HASTALIĞI
Crohn hastalığı kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığıdır. Ağızdan anüse kadar sindirim sisteminin herhangi bir bölümünde ya da aynı anda birkaç farklı bölümünde aralıklı iltihaplar ile kendinı gösterir. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.