Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Asırlık ağaçlar yola kurban gitmesin

Asırlık ağaçlar yola kurban gitmesin

İZMİR'in Bayındır İlçesi'ndeki bir çay bahçesinin asırlık ağaçlarının duble yol projesi kapsamında kesilmemesi için başlatılan imza kampanyasında bir yıl içinde 10 binin üzerinde imza toplandı. Kampanyaya pek çok ünlü isim de destek verdi. Asırlık ağaçlar yola kurban gitmesin diye

  • Ege Postası
  • 30.11.2015 - 14:25
Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve 92 kilometrelik Torbalı-Kiraz Duble Yol Projesi kapsamında yolun Bayındır Arıkbaşı kısmında bulunan bir çay bahçesinin ağaçları yolun genişletilmesi ve kavşak yapımı için kesilecek. Kesilecek 50'ye yakın ağaç arasında asırlık çam ve çınarlar da bulunuyor. Bayındır üzerinden Ödemiş’e kendi aracıyla gidenlerin ve Arıkbaşı halkının yazın sıcak günlerinde soluk alıp, gölgesinde çaylarını yudumladıkları ağaçların kesilecek olması tepkilere neden oluyor. Karara tepki gösteren Arıkbaşılılar, bir yıl önce başlattıkları kampanyayla 10 binin üzerinde imza topladı. Kampanyaya CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gazeteci-Yazar Uğur Dündar, tiyatro ve dizi oyuncusu Renan Bilek gibi pek çok ünlü isim de imza atarak destek verdi.



"HER AĞAÇ YÜZLERCE ANI TAŞIYOR"
Çay bahçesinin işletmecisi Özcan Ses, kesilmek istenen ağaçların Arıkbaşı’nın simgesi olduğunu belirtip, "Aralarında asırlık çınarların da bulunduğu ağaçlar bu bölgeye hayat veriyor. İzmir’den, Bayındır’a, Ödemiş’e, Kiraz’a, Beydağ’a gidenler mutlaka burada durup bir bardak çay içmişlerdir. Bu ağaçların gölgesinde serinlemişlerdir. Bir ağacın yetişmesi yıllar alıyor. Buradaki her ağaç yüzlerce anıyı taşıyor. Bu nedenle kesilmelerini istemiyoruz" dedi. Ses, projede değişiklik yapılmasını da isteyip, yetkililerin bu konuda gerekeni yapacaklarına inandıklarını da söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.