Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Tahir Elçi'nin öldürülmesine tepki

İzmir'de Tahir Elçi'nin öldürülmesine tepki

İZMİR'in Konak İlçesi'nde toplanan ve kendilerine Gençliğin Devrimci Güçleri adını veren oluşumun üyesi yaklaşık 20 kişi, gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanması ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2015 - 18:13
Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 15.00'te toplanan gruptakiler ellerinde flama, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, gazeteci Can Dündar'ın fotoğrafları ve 'Gençlik, dünden bugüne hesap sorarak geleceğine sahip çıkacak' yazılı pankart taşıdı. Grup adına basın açıklamasını Hazal Elçin Yanar yaptı. Her güne kan ve katliamla uyandıklarını belirten Yanar şunları söyledi:

"İZMİR'DE TAHİR ELÇİ PROTESTOSU: EYLEMDE ARBEDE ÇIKTI" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

"Katliamcı, tecavüzcü IŞİD çetelerine MİT aracılığıyla gönderilen TIR'lar dolusu silahı haber yapan Can Dündar ve Erdem Gül'ü devlet sırrını ortaya çıkartma gerekçesiyle tutuklayabiliyorlar. Devletin sırrının suç işlemek olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkardılar. 59 gün sonra topraklarına defnedilen Aziz Güler'in fotoğrafını paylaşıp haberini yapan bir editör tutuklanmıştır. Yine, psikolog Mesut Aslan, Aziz Güler'in fotoğrafını paylaştığı için tutuklandı. Ölümlerin durması için barış elçisi olarak her zaman en önde duran Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise alçakça bir suikast sonucu Diyarbakır'ın ortasında sözde güvenlik güçlerinin arasında öldürülmüştür.



Diplerinden geçen katilleri vuramayan güvenlik güçleri, yeri geldiğinde Kürdistan'da çocukları başlarından vurarak bu katliamın neresinde durduklarını göstermişlerdir. Gelecek biz gençlerindir. Geleceği kuracak ve şekillendirecek biziz. Kimsenin bunu bizden çalmasına izin vermeyeceğiz." 


Açıklamanın ardından gruptakiler bir süre 'Tahir Elçi Ölümsüzdür', 'Ankara'nın faili Tahir'in katili' ve 'Özgür basın susturulamaz' diye slogan atıp dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.