Dolar 32,5273
%0.28
Euro 34,8692
%0.37
Altın 2.435,970
%-0.11
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in ihraç kararı YDK'dan döndü

İzmir'in ihraç kararı YDK'dan döndü

Buca Belediyesi 2012 Faaliyet Raporu oylaması sonrası Disiplin Kurulu'na gönderilen isimler CHP Yüksek Disiplin Kurulu'ndan gelen haberlerle sevinmeye devam ediyor. Osman Ergundoğar ve Hasan Kurt'un ardından partiden 2 yıl ihraç edilen Emre Aykut'un cezası da iptal edildi. Cezanın iptalinde Aykut'un sözlü savunmasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in açıklamasını kullanması da etken oldu

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 13:29
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - Buca Belediyesi'nin 2012 Faaliyet Raporu oylaması sonrası yaşanan olayların artçı sarsıntıları sürüyor. Grup kararına uymadıkları, oylamaya katılmadıkları ve partiyi kamuoyu önünde yıprattıkları gerekçesiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen 16 isim arasında yer alan Emre Aykut için, 2 yıl süresince geçici ihraç kararı alınmıştı. Partiden istifa eden Sevilay Dursun'la birlikte hakkında ihraç kararı verilen iki isimden biri olan Emre Aykut bu hafta içinde Ankara'da Yüksek Disiplin Kurulu üyelerine sözlü savunma verdi.





"Ankara Buca'dan bir ismi daha sevindirdi" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


SAVUNMASINDA GÜRSEL TEKİN'İN SÖZLERİNİ KANIT GÖSTERDİ


Faaliyet Raporu!yla ilgili grup kararı olmadığı için hakkında verilen ihraç cezasının haksız olduğunu belirten Amre Aykut, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in 'vatandaş vergisinin nereye gittiğini görecek. Birisi çıkıp 'ben senin vergini istediğim gibi kullanırım diyorsa 'yok öyle şey kullanamazsın kardeşim!! denmeli' açıklamasını örnek olarak gösterdi. Savunmasının ardından İzmir'e dönen Emre Aykut, 'İzmir'e döndükten sonra İzmir'den partililer beni arayarak Ankara'yla görüştüklerini ve hakımdak ihraç kararının kaldırıldığı bilgisini verdiler. YDK kararlarının yazılı olarak tebligatı 20-25 günü bulabiliyor. Ama bana 'hayırlı olsun' diye bildirilen kararın doğru olduğuna ve Gürsel Tekin'li savunmamın amacına ulaştığına inanıyorum' dedi. Hakkındak 2 yıllık geçici ihraç kararı nedeniyle 2 Eylül'e kadar olan başvuru süresinde herhangi bir adım atmasının yasal olarak mümkün olmadığını belirten Emre Aykut, karar yazılı olarak tebliğ edildikten sonra benim de adaylık için başvuru hakkımın olacağına inanıyorum ama ben şu an için hiç bir şey yapmadan beklemeyi ve süreci takip etmeyi sürdüreceğim dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.