Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki imza hareketinde son durum... Kavalar sayıyı açıkladı

İzmir'deki imza hareketinde son durum... Kavalar sayıyı açıkladı

CHP’de olağanüstü kurultay toplanması için İzmir’de de süren imza hareketinin beşinci gününde 52 delegeden imza veren delege sayısı 20’yi geçti. Öte yandan muhalefetin sözcülerinden CHP PM üyesi Gaye Usluer kurultay süreciyle ilgili yaptığı son açıklamada, "Partimizde Olağanüstü Kurultay talebiyle başlatılan imza sürecinin 5. günündeyiz. Toplam “604” delegemiz imza" vermiştir açıklamasına CHP Genel Merkezinden jet yanıt geldi. CHP'den yapılan açıklamada, "Yarın saat 11.00'de 604 noter onaylı imzanın genel merkeze sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır" denildi. İzmir'deki imza hareketinde son durum

  • Ege Postası
  • 20.07.2018 - 17:23

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-24 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlayan genel başkan seçimli olağanüstü kurultay toplanması için Türkiye çapında imza hareketi başlatan parti içi muhalefet İzmir’de de yoğun bir çalışma yürütüyor.

NEVZAT KAVALAR: BUGÜN 20’Yİ GEÇTİK

Hareketin İzmir’deki sözcülerinden CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, 20’yi geçtiklerini, bazı basın yayın organlarında belirtildiği gibi kimsenin verdiği imzayı çekmediğini söyledi.

HAFTA BAŞI BU SAYI 30’A ULAŞACAK

Kavalar, “İzmir’de 20’yi geçtik. Hiçbir arkadaşımız imzasını geri çekmedi. Tüm arkadaşlarımız imzalarının arkasında duruyor. Haber beklediklerimiz var.  Noterdeler. Sayı sanırım 21 olacak. Hafta başında bu sayı 30’a ulaşacak. İmza verenler arasında Umut Tekin, Kasım Özkan, Sedat Uzunbay, Banu Ayhan, Günal Biçer gibi çok sayıda delege var” şeklinde bilgi verdi.

GÜN İÇERİSİNDE ESKİ VE YENİ İLÇE BAŞKANI DELEGELER DE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da dünden itibaren delegeleri arayarak, ‘Bu iş bitti. İmza vermenizde yarar var. Ama karar sizin’ şeklindeki telkinlerinin ardından hızlanan imza verme sürecinde bazı eski ve yeni ilçe başkanı delegeler de gün içerisinde kurultay toplanma talepli harekete imzalarıyla destek verdi ve yazılı açıklamalarda bulundu.

5 GÜNDE KAÇ İMZA TOPLANDI

CHP PM üyesi Gaye Usluer yaptığı açıklamada 604 imza toplandığını duyurdu.

CHP PM üyesi Gaye Usluer kurultay süreciyle ilgili yaptığı son açıklamada, "Partimizde Olağanüstü Kurultay talebiyle başlatılan imza sürecinin 5. günündeyiz. Toplam “604” delegemiz #değişimumuttur diyerek imzalı belgelerini gönderdiler. #5günde604imza #değişimumuttur" dedi.

CHP Genel Merkezi'nden muhaliflere kurultay resti
CHP'den yapılan açıklamada, "Yarın saat 11.00'da 604 noter onaylı imzanın genel merkeze sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır." denildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir bütün olarak kararnamelerle şekillendiriliyor, kalıcı bir OHAL devleti kurulmak isteniyor. Temel hak ve özgürlükler artık güvence altında değil.

24 Haziran seçimlerinde yeniden seçilen bir milletvekilimiz ile bir parti meclisi üyemiz açıkça hukuka aykırı bir şekilde Maltepe ve Silivri Cezaevinde siyasi rehin olarak tutuluyor.

Ülkemizin temel sorunları keyfi tek adam rejimi altında her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Bu süreçte önümüzde yerel yönetim seçimleri duruyor.

Böyle bir süreçte demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürebilecek en büyük güç olan Partimizin olağanüstü kurultay gündemiyle daha fazla tartışılmaması topluma karşı bir sorumluluğumuzdur. Parti Meclisi üyemiz Sn. Gaye Usluer’in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00’a kadar Genel Merkezimize sunulması; Partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması; hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir.

Yarın saat 11.00’da 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.