Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halef selef başkanlar da imza verdi

Halef selef başkanlar da imza verdi

CHP’de olağanüstü kurultay toplanması talebiyle yürütülen imza hareketi tüm hızıyla sürerken, hareketin İzmir ayağında da en az 35 imzanın toplanması hedefleniyor. İmza vermeye karar verdiğini açıklayan isimler arasına CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan da katıldı. Özkan, yazılı bir açıklamayla ilçe örgütünün de isteğiyle kurultay toplanmasına yönelik imza vereceğini açıkladı. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın ardından Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin de olağanüstü kurultay toplanması yönünde imza vereceğini yazılı bir metinle açıkladı.Eski ve yeni başkanların, açıklamalarının ardından, imzayı attıkları bildirildi. ‘Değişim ve umut için...'

  • Ege Postası
  • 20.07.2018 - 13:39

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP'deki imza hareketine  destek veren İzmir delegelerine CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ile İlçe Eski Başkanı Umut Tekin de katıldı. Özkan yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerde başarılı olunması, emek ve beceri eksenli ve liyakat esasına dayalı bir CHP için olağanüstü kurultayın toplanması için imza vereceğini belirtti. Tekin de verdiği desteğin nedenlerini açıklamayla duyurdu. Eski ve yeni iki başkanın, imzalarını attıkları bildirildi.  

ÖRGÜTÜMÜZÜN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALMAMIZ BEKLENEMEZDİ

CHP’li Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, olağanüstü kurultaya imza vermesinin ardında ilçe örgütünün taleplerinin de ağır bastığını vurgulayarak, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu tartıştırmayacaklarını, Kılıçdaroğlu’nun hak-hukuk-adalet eylemleri kapsamında yaptığı fedakarlıkları unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

DEĞİŞİM VE UMUT İÇİN KURULTAYIMIZIN TOPLANMASI İÇİN İMZA VERİYORUM

Özkan’ın açıklaması şu şekilde;

“Örgütümüzden gelen talepler doğrultusunda yapmış olduğumuz değerlendirmelerin sonucunda, 24 Haziran’da seçmende ve 24 Haziran sonrasında partimiz tabanında görmüş olduğumuz değişim talebini, ilk seçimde Gaziemir’de, İzmir’de ve tüm Türkiye’de CHP iktidarının kurulması bilincini, kapı kapı çalışan kadınlarımızın, sokak sokak koşturan gençlerimizin, halkı dinleyen, seçmenle birebir iletişimde olan yönetim kurulumuz ve meclis grubumuzun kısacası örgütümüzün büyük çoğunluğunun bizleri kurultay delegesi olmamız sebebiyle; partimizin ve ülkemizin geleceği adına sorumluluk almaya çağırmasına kayıtsız kalmamız beklenemezdi.

Örgütümüzden gelen bu talebin, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tartıştırmak, saygı bir devlet adamı olduğunu unutmak, hak-hukuk-adalet için yaptığı fedakarlıkları yok saymak olarak asla değerlendirilmemesi gerekmektedir.

Tüm bu durumlar ışığında; yaklaşan ilk seçimlerde iktidar olmak için, emek ve beceri eksenli, liyakat esasına dayanarak yönetilen bir CHP için değişim ve umut için Olağanüstü Kurultay’ımızın toplanmasına imza veriyorum."

ESKİ BAŞKANDAN DA DESTEK

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın ardından Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin de olağanüstü kurultay toplanması yönünde imza vereceğini yazılı bir metinle açıkladı.

DEĞİŞİM VE UMUT ADINA İMZA ATIYORUM

Olağanüstü kurultaya imza verme gerekçelerini de sıralayan kurultay delegesi ve Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin, görüşlerini şöyle ifade etti:

“Olağanüstü Kurultayın toplanıp toplanmaması tartışması içerisinde olmadan, kurultay delegelerimizin kararına saygı duyarak, sadece tarihe not düşülmesi adına sorumluluk duygusu ile olağanüstü kurultayımızın ismi olan Değişim ve Umut adına imza atıyorum. 

Bu değişim CHP tarihinde önceki genel başkanlarımız gbii demokrasiye ve adalet duygusuna yaptığı katkılarla saygın bir yerde olan sayın Genel Başkanımızın emeğini, fedakarlığını, çalışkanlığını eleştiriye açmak adına değildir, sol örgütlenme modellerine baz alarak yeniden örgütlenme, bir yenilenme, yeni bir heyecan, yeni bir tüzük, program ve politikaların belirlenmesi, en önemlisi ise genç, yeni, tabandan gelen, örgütlerde emeğiyle var olan kadrolar yetiştirmek, katmak, dahil etmek, büyümek adına olması gerektiği için imza atıyorum…

Umutlarımızın tükendiği, hayal kırıklığı yaşadığımız 24 Haziran seçimlerinde katkı koyan emek veren gençlerin kadınların örgüt emekçilerinin yönetim kadrosunda yer alan yol arkadaşlarımızın, üyelerimizin, sandıkların tamamına sahip çıkıp ıslak imzaları alan sandık görevlilerimizin, alan ve okul sorumlularımızın, avukatlarımızın, üyemiz olmayan ama demokrasiye sahip çıkan gönüldaşlarımızın umutları tekrardan yeşersin diye imza atıyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.