Dolar 32,3548
%-0.01
Euro 34,7870
%-0.01
Altın 2.395,700
%-0.05
Bist-100 10.265,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kuşlara yuva yapan usta

İzmir'de kuşlara yuva yapan usta

İZMİR'de ahşap malzeme ve kıyıya vuran tahta atıklarından kuş yuvaları yapan Sadettin Erbaş bundan büyük keyif de alıyor.

  • Ege Postası
  • 31.07.2015 - 10:33
Uzun yıllar koruma görevlisi yapan Saadettin Erbaş, şimdi ahşaba hayat veriyor. Erbaş, bugüne kadar Arni Ahşap Tamir Atölyesi'nde yaptığı 600'e yakın kuş yuvası ile Alsancak'ta 'kuşların bodyguardı' olarak tanınıyor. Karadeniz'de dedesinin atölyesinde ilk ahşabını şekillendiren Erbaş, özellikle kuş yuvaları ile minik canlılara da koruma sağlıyor. 20 Yıl korumalık yaptıktan sonra çocukluk tutkusu ahşap oymacılığını meslek edindiğini dile getiren Erbaş, "Ahşaba sanatla ruh vererek birbirinden ilginç masa, hediye kutuları ve kuş yuvaları yapıyorum" dedi.



Alsancak'ta 2006 yılında açtığı atölyesinde, kişiye özel tasarımlarla ahşabı şekillendirdiğini belirten Erbaş, "Alsancak'ta birçok kafe ve restoranın iç mekanlarını hazırlıyorum. Sponsor bulayım ahşap otomobil bile yaparım. Tüm ahşap işlerinde tamamen geri dönüşüme uygun ahşap ve kıyıya vuran tahtaları kullanıyorum. Ayyakkabı, plastik boru ve futbol toplarını da değerlendiriyorum. Kuş yuvaları 50 TL'den alıcı buluyor. Yapım aşamasında kesinlikle ölçü kullanmıyorum. O an hangi tahta varsa onlar bana yetiyor. Tamamen doğaçlama. Kuş yuvası kültürü Osmanlı'da vardı. Pinokyo bile yaparım ama konuşamaz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.