Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli suya hasret kaldı:Kıyı tasarımında yine hayal kırıklığı

İzmirli suya hasret kaldı:Kıyı tasarımında yine hayal kırıklığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından milyonlarca lira harcanarak tepeden tırnağa yenilenen sahil şeridini bu kez de susuzluk vurdu. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda kıyı bandındaki yürüyüş yollarına yerleştirilen su pınarları henüz bir yıl geçmeden kullanılamaz hale geldi. 'Aziz Başkan bizi susuz koyma'

  • Ege Postası
  • 31.07.2015 - 09:38
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- "İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Üçkuyular İskele-Göztepe arasındaki yürütülen yenileme çalışmalarının ardından kıyılara yerleştirilen musluklar vatandaşları susuz bıraktı. Geçtiğimiz yıl içerisinde 3 milyon lira harcanarak yenilenen 1,5 kilometrelik sahil şeridinde yer alan içme suyu pınarları çürümeye yüz tuttu.

BİR YIL GEÇMEDEN İPTAL!
Bölgeye özel tasarlanan kıyı mobilyaları ile birlikte söz konusu güzergah üzerinde eski mermer su kaynaklarının yerine kullanıma sunulan metal malzemeden imal edilen musluklar yıpranmaya başladı. Özellikle yaşlı vatandaşlar ve koşu yolu ile bisiklet yolunu kullanan İzmirlilerin faydalandığı su kaynaklarındaki lavaboların içi pislikle dolarken, bakımsızlıktan yer yer pas tutan su pınarları vatandaşı kızdırdı.
 
3 MİLYON LİRALIK SAHİLDE SU İÇECEK YER YOK
Yaz sıcaklarında sahili gezen Göztepe sakinlerinin bir ümitle susuzluğunu gidermek için koştuğu musluklar su akmadığından ötürü kullanım dışı kalınca hayal kırıklığı yarattı. Muslukların birer dekoratif malzeme olmaktan öteye gidemediğini aktaran İzmirliler, yaz sıcaklarının bastırması ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte susuz kaldıklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.
 


"SUSUZ BIRAKMA BİZİ AZİZ BAŞKAN"
Sahilde su içecek bir alan bulamadıklarından ötürü şikayetçi olan İzmirliler, özellikle bisiklet kullanıcıları ve deniz kenarında yürüyüşe gelen yaşlı vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, "Eski musluklar daha temiz ve daha iyiydi. En azından suları akıyordu. Serinleyebilecek bir imkanımız vardı. Haftalardır susuz kaldık. Musluklar çalışmıyor, ortalık pislik içinde. Bu manzara İzmir'e yakışmıyor. Onca yatırım boşa mı gitt? Harcanan paraya yazık. Lütfen bir an önce bu musluklar onarılsın ya da değiştirilsin. Susuz bırakma bizi Aziz Başkan" dedi ve yetkilileri göreve davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.