Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de zabıtadan klima operasyonu

İzmir'de zabıtadan klima operasyonu

Klima açmayan 30 minibüs şoförüne 208'er lira ceza Büyükşehir zabıtası minibüs şoförlerine ceza yağdırdı

  • Ege Postası
  • 31.07.2015 - 10:19
İZMİR'de, yolculardan gelen şikayetler üzerine yapılan denetimlerde, sıcak yaz günlerinde klimalarını çalıştırmayan 30 minibüs şoförüne 208'er TL para cezası kesildi.

Kentte bunaltıcı yaz sıcaklarının arttığı bu günlerde, şehir içi ulaşımda minibüsleri kullanan yolcuların 'şoförlerin klimalarını açmadıkları' şikayetleri üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik ekipleri harekete geçti. Ekipler minibüslerin çalıştığı hatlarda yaptıkları denetimlerde, klimalarını çalıştırmadığı tespit edilen 30 minibüs şoförünün her birine 208 TL para cezası kesti.



Şöförler klimalarının arızalı olduğu mazaretinini öne sürerken, yolculuk yapan vatandaşlar ise kendilerine de aynı şeyi söyleyip, bunaltıcı bir ortamda yolculuk yapmalarına neden olduklarından yakındı. 

Yolcular denetim yapan trafik zabıtası ekiplerine teşekkür etti.

'KLİMA VARSA ÇALIŞACAK'

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, minibüslerde klimaların açılmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Bu çalışma yönergemizde de var. Araçlarda klima zorunlu. Bu klima takılmışsa çalışacak. Zabıta denetimini destekliyoruz. İzmir'de bin 117 araç var birçoğu çalıştırıyor" dedi. 

YÜZDE 40 FAZLA YAKIYOR

İzmir Ticaret Odası Otomotiv Komite Başkanı Kasım Gündüz, minibüslerde klima açmanın yakıtı yüzde 40 artıracağını belirterek, "Minibüsün motor gücüne göre de değişir. Ancak klima açmadan ortalama 100 kilometre kullanılan yakıt, klima açıldığında 60 kilometrede biter. Şehir içi trafiğinde bu kadar etkili olur" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.