Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Kentkart devri sonra eriyor, yerine ise...

İzmir'de Kentkart devri sonra eriyor, yerine ise...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye çapında örnek olacak bir projenin startını verdi. "İzmirkart" olarak adlandırılan proje kapsamında tüm belediyecilik hizmetleri tek bir kart altında toplanacak. Otobüs, metro, İZBAN, deniz ulaşımı gibi toplu taşımaya da entegre olacak sitem dahilinde İzmirliler, Teleferik, Doğal Yaşam Parkı, İzmir Fuarı gibi tesislerden faydalanabilecek, kültür, sanat etkinliklerine ve spor müsabakalarına da tek kartla girilebilecek. İzmir'de ikinci Kentkart devrimi

  • Ege Postası
  • 14.04.2015 - 13:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Elektronik ücret toplama sistemi üzerinde sürdürdüğü çalışmalara yoğunlaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak yeni bir projesini duyurmaya hazırlanıyor. Belediye hizmetlerini tek çatı altında toplaması beklenen yeni "İzmirkart" ile bilet, jeton, kentkart, "BİSİM" kart gibi tüm kartlar tek bir servis altında toplanacak.
 
 
 
"TEK KARTLA" İZMİR
"İzmirkart" ile birlikte kentte yaşayan vatandaşlar belediye eli ile sunulan tüm hizmetlere daha kolay, daha rahat ve daha hızlı erişim sağlayabilecek. Buna göre, toplu ulaşımda kullanılan ve otobüs, metro, İZBAN, vapur gibi toplu taşımadaki mevcut kentkart sisteminin de yerini alması beklenen "tek kart uygulaması", bisiklet kiralama servisi olan "BİSİM", fayton kiralama, otopark hizmetlerinde de geçerli olacak.


 
OTOBÜSE DE BİNİLECEK, KONSERE DE GİDİLECEK
Önümüzdeki yıllarda kademeli olarak kullanıma sunulması beklenen kartlara tıpkı kentkart gibi kredi kartı veya nakit para ile dolum yapılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konser, sergi, film gösterimi gibi kültür sanat etkinliklerinde bilet yerine geçmesi planlanan "İzmir Kart" ayrıca, Balçova Teleferik, Fuar İzmir, Sasalı Doğal Yaşam Parkı gibi tesislere girişte kullanılabilecek, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bulunan spor salonunda buz pateni de kiralanabilecek.
 
ÖDEMELER DE KARTLA YAPILACAK
Hazırlıkları devam eden projenin ilerleyen aşamalarında ise kullanıma sunulacak kartın işlevleri ise genişletilecek. Verilen belediye hizmetleri kapsamında su faturaları, Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan çeşitli vergiler ve harçlar da sisteme dahil edilerek yine kartla ödenebilecek. Proje kapsamında vatandaşlara sunulması planlanan bir diğer değişiklik ise, Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra sağlanacak işbirliği çerçevesinde ilçe belediyelerinin sunduğu hizmetlerin ve ödemelerin de sisteme dahil edilmesi olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.