Dolar 32,3866
%-0.16
Euro 34,7862
%0.13
Altın 2.435,930
%-0.11
Bist-100 10.000,00
%0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Ticaret Odası artık ‘cep’te

İzmir Ticaret Odası artık ‘cep’te

İzmir Ticaret Odası (İZTO), oda ve borsalar arasında bir ilke imza atarak, akıllı telefonlar için mobil uygulama geliştirdi. Uygulama, Google Play ve Apple AppStore’dan ücretsiz indirilebiliyor. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada üyelerine hizmet verirken son teknolojiyi kullanmaya özen gösterdiklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 10:04
İZMİR- 2003 yılında Türkiye’de web portalını kurarak hizmetlerini elektronik ortama taşıyan ilk oda olduklarını belirten Demirtaş, “Artık hizmetlerimizin büyük kısmını internet ortamında verebiliyoruz. Üyelerimize istedikleri belgeleri e–imzalı olarak verebiliyoruz. Tüm arşivimizi dijital ortama aktardık. Online değerli evrak ve hizmet satım hizmetimiz sayesinde üyelerimiz TIR karnesi, Euro-Med vb. değerli evrakları internet üzerinden alabiliyor. Üyelerimiz, web portalımız üzerinden oda sicil numaralarıyla aidat borçlarını güncel olarak öğrenebiliyor ve kredi kartıyla peşin veya taksitli ödeyebiliyorlar. Türkiye’de ilk çağrı merkezi kuran odayız. Odamız, her gün 30 bini aşkın üyemize meslekleri ve oda faaliyetleriyle ilgili bilgiler içeren e-bülten yolluyor. Yine bu sayıda üyemize, her hafta kamu ihaleleriyle ilgili bilgilendirme amaçlı e-ihale bülteni yolluyoruz. Tüm bu çalışmaları yaparken sloganımız, ‘Oda size gelmesin, siz odaya gelin.’ şeklinde.” dedi.

İZTO'nun, e-oda projeleriyle izlendiğini ve takdir edildiğini dile getiren Demirtaş, 2009 yılında Bilişim Yıldızları E-Dönüşüm Yarışması’nda e-hizmet kategorisinde birincilik ödülü aldıklarını, 2012 yılında da Bilişim Yıldızları E-Dönüşüm Yarışmasında yine e-hizmet kategorisinde birinci olduklarını aktardı. E–oda çalışmaları kapsamında yeni ve ilk olan bir projeye daha imza attıklarını kaydeden Ekrem Demirtaş, şöyle konuştu: “Çağımızda mobil telefonlar ve tabletler artık iş hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Ofis kavramı ortadan kalkarken işlerimizin pek çoğunu bu cihazlar üzerinden yapıyoruz. Türkiye, akıllı telefon ve tablet kullanımının dünya üzerinde en hızlı arttığı ülkelerden birisi. Bu gelişmeyi gözönünde bulundurarak, akıllı telefonlar ve tabletler için İzmir Ticaret Odası mobil uygulamasını geliştirdik. Türkiye’de akıllı telefonlar için bu tip bir uygulama geliştiren ilk odayız. Bu uygulamayı telefon veya tabletine indiren üyemiz, odamızın faaliyet takviminden ve duyurularından anında haberdar olabilecek. Fuarlar, vize hizmetleri gibi en çok yararlanılan hizmetlerimizle ilgili olarak bilgi alabilecek. Tek tuşla odamızı arayabilecek.”

İZTO mobil uygulamasını indirmek isteyenler, kullandıkları telefonun işletim sistemine göre ilgili uygulama marketlerine girdikten sonra arama bölümüne “izto” veya “IZTO” yazıp aratarak bulabiliyor. (CİHAN)





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.