Dolar 32,2169
%-0.19
Euro 34,7731
%-0.15
Altın 2.431,260
%0.26
Bist-100 10.056,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Monet’in torunu Dramalılar Kent Müzesi’ni görmeye geldi

Monet’in torunu Dramalılar Kent Müzesi’ni görmeye geldi

Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi kısa sürede dünya çapında ün yaptı. Müze, ‘Türk Resminin 100 Yüzü’ ve ‘Miro’ sergilerinin ardından uluslararası sanat çevrelerinde de konuşulmaya başladı. Ünlü Fransız Ressam Claude Monet’in torunu kolleksiyoner ve sanat galerisi sahibi Philippe Piguet özellikle Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’ni görmek için İzmir’e geldi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, dünyanın sayılı ressamlarından olan Monet’in eserlerini Bornova’da sergilemek istediklerini söyledi

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 10:27
İZMİR - Kuruluşundan sonra gerçekleştirilen iki büyük sergiyle adını dünyaya duyuran Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi, izlenimcilik akımının kurucusu dünyaca ünlü ressam Claude Monet’in torunu Philippe Piguet’in de dikkatini çekti. Bornova Belediyesi’nin açtığı Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’ni görmek için özel olarak İzmir’e gelen Piguet, Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile bir araya geldi.

‘Türk Resminin 100 Yüzü’ ve ‘Miro’ sergileri İzmirli sanatseverlerin büyük ilgisini toplarken, Piguet ile Başkan Sındır’ın yaptığı görüşmeden sonra Monet’in eserlerinin de Bornova’da sergilenmesi için büyük bir adım atıldı. Piguet, ‘İzlenim: Gün Doğumu” adlı eseriyle izlenimcilik akımına adını veren dedesi Monet’in eserlerinin de yer alacağı sergini Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’nde görmekten büyük bir memnuniyet duyacağını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi Müzesi’ndeki sergilerin büyük ilgi uyandırdığını belirterek, “Bundan sonraki süreçte, empresyonizmi vurgulayan ünlü ressamların en güzel eserlerini sergilemek istiyoruz. Bu konuda empresyonizmin kurucusu Claude Monet’in torunu Philippe Piguet ile düşüncelerimizi paylaştık. Önümüzdeki süreçte, empresyonizmi de tanıtan, bu alanda ünlü ressamların belli başlı eserlerinin de içinde yeraldığı bir sergiyi Bornova’ya getirmeyi diliyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi’nin açtığı Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’ni çok beğendiğini belirten Fransız Ressam Claude Monet’in torunu kolleksiyoner ve sanat galerisi sahibi Philippe Piguet, “Dramalılar Köşkü’ndeki ortamın dedem Monet’in hayatının uzun bir bölümünü geçirdiği kendi küçük yuvası ile büyük benzerlikler taşıyor. Dedemin resimlerini yaparkenki duygularını taşıyacağı sıcak bir atmosfere sahip. Buradaki Miro sergisini de gezdim ve çok beğendim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.