Dolar 32,2734
%0.04
Euro 34,9211
%-0.17
Altın 2.446,800
%0.02
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan’ın masasına bak mesaj görürsün

Tartan’ın masasına bak mesaj görürsün

KONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın makam masası birbirinden renkli ve ilginç nesne dolu.

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 10:51
İZMİR - Biblo böcek, saat, pinokyo, semazen, Kur’an, tesbih başta olmak üzere onlarca nesnenin yan yana durduğu masada, Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın fotoğrafı, CHP’nin altı oku, fil, kedi, nar, melek, boğa, gül yer alıyor.
Masasına koyduğu her şeyin bir anlamı olduğunu belirten Tartan, yalan söyleyene, ‘Pinokyo’, zamanını alanlara, ‘Cep saati’ gösteriyor. Tartan, kırmızı gülle, “Sana taş atana hep gül at”, semazenle de, “Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol” mesajı verdiğini söylüyor.


Piriştina resmi durur
Tartan, diğerlerinin anlamlarını şöyle anlattı:
“Kuran’ı Kerim, yüce kitabımız. Bazı şeyleri Kur’an o kadar güzel söylemiş ki buradan bakarım. Birçoğunu ezbere bilirim, bilmediklerimi yeniden hatırlarım. Bazen dini kullanarak siyaset yapanları da yine Kur’an’ın yüce sözcüklerini anlatarak, sevgiyle ikna ederim. Tesbihler koleksiyondan. Tesbih, sabır ve plan programın göstergesidir. Semazen, ‘incinsen de incinme’, ‘ya olduğun gibi görün ya göründüğü gibi ol’ mesajı verir. Merhum Ahmet Piriştina’nın resminin bugün kimsenin masasında olduğunu sanmam ama benim masamda durur.”(Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.