Dolar 32,2202
%-0.18
Euro 34,7749
%-0.14
Altın 2.428,180
%0.13
Bist-100 10.056,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF'de geri sayım başladı!

İEF'de geri sayım başladı!

TÜRKİYE’nin ilk ve en büyük uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 82’nci yılında 'Onur Konuğu Kent' Sinop, ziyaretçilere tanıtılacak.

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 10:12
İZMİR - İlki 2005 yılında Mardin’le başlayan etkinlik, bu yıl Karadeniz’in en önemli liman kentlerinden biri Sinop’la sürecek. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ünlü filozof Diyojen’in şehri Sinop, görülmeye değer kültürel dokusu, yaşanılması gereken turizm değerleriyle, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/A No’lu Hol’de yaklaşık 2 bin metrekare alanda yer alacak. Sadece sanayi ve ticaret olanaklarıyla değil, kültürel zenginliği ve tarihi mirasıyla da fuara renk katacak Sinop, yöresel kültüründen yemeklerine, el sanatlarından örf ve adetlerine tüm yönleriyle 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacak. Farklı yörelerin İzmir’de buluşmasına ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Her yıl bir kentimizi, Onur Konuğu Kent seçerek İzmirlilere ve fuar ziyaretçilerine daha yakından tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ki Onur Konuğu Kentimiz Sinop olacak. İzmirlilerin, görülmeye değer Sinop’u, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaret etmelerini bekliyor, herkesi fuarımıza bekliyoruz” dedi. İzmirlilerin Türkiye’nin gidip görmedikleri şehirlerini daha yakından tanıması ve fuara katılan ülkelerin temsilcilerine sadece İzmir’i değil, Türkiye’nin bir başka kentini, Anadolu’nun o uçsuz bucaksız zenginliğini pek çok yönüyle gösterebilmek açısından “Onur Konuğu İl” uygulaması büyük önem taşıyor.

TEMASI SAĞLIK

İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl kapılarını, 29 Ağustos 2013’te açacak. 11 gün açık kalacak fuar, 8 Eylül Pazar günü kapanacak. Fuarın önceki yıllardan farklı olarak uluslararası bölümü 29 Ağustos - 2 Eylül 2013 tarihlerinde beş gün açık kalacak. Bu yılın Partner Ülkesi “Sri Lanka” olacak. 82’nci İEF’nin teması ise “Sağlık” olarak belirlendi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.