Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşgaliye kararı Konak'a yaradı

İşgaliye kararı Konak'a yaradı

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kıyı, sahil şeridi, yol ve meydanlarda işgaliye ücreti tahsilatını ilçe belediyelere bırakma kararı en çok Konak Belediyesi'ne yaradı. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin topladığı 2.4 milyon TL işgaliye bedelinin 2 milyon TL'sini Konak Belediyesi sınırlarından topladığı ortaya çıktı. Yeni kararla bu para Konak Belediyesi'ne nefes aldıracak. İşgaliye kararı Konak'a yaradı

  • Ege Postası
  • 27.08.2015 - 09:59
İZMİR- Maliye Bakanlığı ve Sayıtaş'ın kıyı ve sahil şeridi, yol ve meydanlarda işgaliye ücretleri tahsilatını ilçe belediyelere devrini isteyen yazısı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkiyi ilçe belediyelere devretti. Bu kararın ilçe belediyelerin bütçesine katkısı merak konusu oldu. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında toplağı işgaliye bedelleri bu kararın Konak Belediyesi'ne yaradığını ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi, işgaliye bedelini düzenli olarak yönetmeliği de bulunan Kordan'daki işletmelerden alıyor. 2014 yılına kadar Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki işletmelerden de topluyordu. Ancak, Maliye Hazinesi'nin devreye girmesiyle işgaliye bedeli toplama yetkisini kaybetti. Hatta son 5 yılda aldığı 900 bin TL'lik kaynağı da Maliye Hazinesi'ne devretti. Büyükşehir Belediyesi bu nedenle 2014 yılında topladığı 2.4 milyon TL'li işgaliyenini 2 milyon TL'sinden fazlasını Kordon ve çevresinden topladı. Yeni kararla bu kaynak artık Konak Belediyesi'ne kalacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin yol ve meydanlardaki işgaliyelerle ilgili yapmadığı çalışmayı ilçe belediyeler gerçekleşir ve işgaliye bedeli tahsilatı gerçekleştirebilirlerse bu karar ilçe belediyelere kaynağa dönüşecek. Konak Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, bu kararın Konak ilçesindeki esnaftan alınan işgaliye bedelinin Konak Belediyesi'nde kalmasını sağladığ için olumlu bulduklarıın söyledi. Bu kaynağın Büyükşehir Belediyesi'nde de kalmasında bir sakınca olmadığını belirten Şanlı, "Yasa bunu gerektiriyorsa Konak için hayırlı olsun. 2 milyon TL'ye yakın bedel umarım Konaklılar için güzel projelerde kullanılır" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.