Dolar 32,4121
%0.1
Euro 34,6408
%0.16
Altın 2.384,230
%0.17
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk anma ve son veda bir arada

İlk anma ve son veda bir arada

Türkiye’nin ilk merkez ilçe belediyesi Konak ’ı 1984 yılında kuran ve 1989 yılına kadar başkanlığını yapan Konak Belediyesi’nin ilk Başkanı gazeteci Süha Baykal, sonsuzluğa uğurlanışının ardından Konak’ta anıldı.

  • Ege Postası
  • 14.01.2014 - 10:55
İZMİR-Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen anma törenine Konak Belediye Başkanı Dr. HakanTartan ev sahipliği yaparken, vefa ve gönül insanı Sancar Maruflu da Süha Baykal’ın dostları ve sevenlerini bir araya getirdi. ‘Usta’ya son veda’ adı altında gerçekleşen ilk Süha Baykal anmasına kızı Çağla Baykal, Konak Belediyesi eski Başkanlarından Muzaffer Tunçağ, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, araştırmacı gazeteci Okan yüksel, Erdoğan Tözge, Ekrem Beşerler, Hüsnü Oral ve dönemin meclis üyeleri katıldı.
Süha Baykal’ın her zaman yaptığı güzel işler ve yaşama sevgi dolu bakışıyla anılacağını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:
“İlkleri başarmak çok zordur. Süha Baykal bir belediyeyi başarıyla kurmanın yanında güzel bir temel de attı. Çünkü bu belediyeden daha çok belediyeler çıktı, onlar da kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştı. Bizler onun kurduğu belediyeyi biraz daha ileri taşımaya çalıştık. Bizden sonra gelecek yeni isimler de daha ileriye taşıyacak ve bu güzellik hep var olacaktır.”
Süha Baykal’ın yaşamını ve Konak Belediyesi’nin kuruluş öyküsünü anlatan kısa filmin ardından, unutulmaz başkanın dostları, mesai arkadaşları ve sevenleri söz alarak anılarını aktardı. Süha Baykal’ın kızı Çağla Baykal da düzenlenen anma töreni için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Süha Baykal döneminin meclis üyeliği yapan Sancar Maruflu’ya teşekkür ederek babasının anısına hep birlikte sahip çıkacaklarını söyledi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.